Fra venstre; Maria Karlsen, Andrea Milde Øhrn, Mona Sveum og Olga Wisniewska. Anita Bjørkli, Runhild Olsen og Ingrid Johansson kunne ikke stille til foto.

Lofoten på matta

Av Maja Borgvatn Karlsen
04.05.2018 12:28 - OPPDATERT 04.05.2018 14:10

Denne uken samlet sentrale ressurser innen yoga i Lofoten seg for første gang. Sammen skal de løfte hverandre og få Lofoten på matta.

- Vi tror at mer yoga gir mer yoga, sier Mona Sveum, Lofoten Yogastudio i Stamsund.

Tre senter

Denne våren åpnet det et yogasenter i Svolvær og med etableringen har Lofoten fått hele tre senter fordelt over øyriket. Ytterst på Reine har Runhild Olsen en yogasal i Catogården hvor hun sammen med Ingrid Johansson tilbyr Kundalini Yoga. I Stamsund har Mona Sveum allerede drevet Lofoten Yogastudio i mange år. Hun har bakgrunn fra Virya Yoga og Deva Yoga og har både disse og andre former for yoga som del av et regelmessig tilbud. I Svolvær er det Min Yoga Lofoten som er det siste tilskuddet på yogatreet med sitt senter på Svinøya. Der tilbyr de både faste ukentlige klasser og ulike arrangementer gjennom hele året. Olga Wisniewska er sertifisert innen Iyengar Yoga og står bak Yolga. Hun tilbyr yoga utendørs og tilpassede opplegg over hele øyriket.

Samarbeider på tvers av hele Lofoten

Nå har de etablert et felleskap og bestemt seg for å samarbeide for å løfte frem yoga i Lofoten. Alle er sertifiserte lærere som har investert i egen bedrift og de fremhever ønsket om å stå for kvalitet og å dele autentisk yoga. Denne uken ble første samling gjennomført i Stamsund på Lofoten Yogastudio. Til stede var representanter fra Sørvågen til Svolvær som alle investerer i å dele yoga i øyriket.

- Vi ønsker oss et felleskap både for å bygge et robust miljø for yoga i Lofoten, men også for å stå sammen om å løfte frem de lokale ressursene og mulighetene. Vi er så heldige at vi har hele tre senter fint fordelt over hele øyriket. Vi som driver disse stedene representerer også ulike former for yoga. Sammen skal vi sette Lofoten på kartet som en destinasjon for yoga og sammen skal vi få Lofotværingene på matta, forklarer Maria T. Karlsen i Min Yoga Lofoten.

Felles arrangementer

Etter første samling er det nye felleskapet enige om å gå sammen rundt ulike merkedager og arrangementer. De skal blant annet markere den internasjonale yogadagen 21.juni. Olga Wisniewska har bakgrunn fra Iyengar Yoga og skal arrangere yogatur med Lofoten Turlag denne dagen.

- Jeg gleder meg veldig til å markere yogadagen med tur og yoga. Det er viktig for oss å få vist frem alt det Lofoten har å by på og at vi lokalt har tilgang på solide ressurser innen yoga, sier Olga Wisniewska.

Runhild Olsen og Ingrid Johansson under Åpent Hus hos Min Yoga Lofoten 21.april.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.