-Jeg er storfornøyd! Sier dagligleder Preben Ellingsen under åpningen av Lofoten Sport og Fritid i nye lokaler. Foto: Sigrid Eliassen Sand.

Lofoten Sport og Fritid nyåpnet med et pang! -Jeg er storfornøyd!

Av SIGRID ELIASSEN SAND
08.06.2018 15:42 - OPPDATERT 08.06.2018 15:42

Fredag klokken 12 åpnet dørene til nye Lofoten Sport og Fritid, da kunne Preben Ellingsen smile bredt; kundene strømmet inn.

I møte med Avisa Lofoten forteller dagligleder Preben Ellingsen om store forventninger for framtiden til sport- og fritidsbutikken. Han har i løpet av våren flyttet hele sortimentet sitt, og sine ansatte, fra Bøstad til det nye lokalet midt i Leknes.

Butikken er innflytteren i Lekneskroken 9A, bygget rett over veien fra Lofotsenteret, hvor Intersport tidligere holdte hus. Bygget gir sport- og fritidsbutikken bedre plass og smartere løsninger. Ellingsen forteller om en tungvint hverdag på Bøstad, hvor butikken var fordelt på flere rom i to bygg, som befant seg på hver side av veien. Med større plass og alle varene samlet under ett tak, håper Ellingsen å tilby kunder enda bedre tjenester.

 

Kundene strømmet inn

Kundene var klare på minuttet for å innta åpningen. I kassen står smilende og fornøyde ansatte, som ekspederer den stadige lengre kø. Forventet, men ikke mindre fantastisk, var den store tilstrømningen.

Dagens kundetall blir nok større enn vanlig, men Ellingsen kan forteller om økt kundegrunnlag generelt. Han har forventningene om vekst i omsettingen framover. Butikken har fra før et godt omdømme og en god kundestrøm, men Ellingsen peker på at de i sentrum kan nå nye kundegrupper.

-Turister, og drop-in-kunder tar ikke turen ut av sentrum for småkjøp, forklarer dagliglederen.

Selv om han satser på økt salg av småvarer beholder de fokuset på kvalitet, som de er godt kjent for lokalt.

-Vi er god på alt, skryter han av butikken og de ansatte.

Han beskriver en unik kompetanse, som grunner i de ansattes interesse for faget. At det er en god arbeidsplass er han helt sikker på, sammen har de det gøy på jobb, som bidrar til et kundetilbudet av topp kvalitet.

Far og sønn Fredriksen koser seg med bløtkake etter kjøp av fiskestang. Foto: Sigrid Eliassen Sand.

Både vemodig og flott

2 år gamle Brage Krogh har gjort et kupp i dag, han og mamma Monica Andersen smiler over det første sykkelkjøpet.

-Veldig fint, skryter mamma Monica, som bekrefter at lojaliteten ikke blir værende i det gamle lokale.

Familien som bor på Bøstad er faste kunder, mamma Monica roser jobben Preben Ellingsen har gjort med bedriften og ønsker han all hell videre i de nye lokalene.

 Mamma Monica Andersen, sammen med Brage og Trym Krogh, er fornøyd med butikken og sykkelkjøp. Foto: Sigrid Eliassen Sand.

Litt vemodig er det, både for Monica Andersen og Preben Ellingsen, at butikken flyttet fra Bøstad. Men at flyttingen betyr vekst, samt byr på mange muligheter, tviler hverken kunde eller dagligleder på.

-Det kjent og kjært, beskriver Monica, som mener butikken stråler av samme gode ånd som tidligere.

Dagliglederen tenker at hans type drift er best rustet i Leknes, men tviler ikke på videre aktivitet på Bøstad. Nylig ble det kjent at Sylvia Van der Putten skal starte opp interiørbutikk i et av lokalene på Bøstad, samt at Vestvågøy husflidslaget skal innta et annet. Attpåtil kan Ellingsen avsløre at det skal realiseres noe (for tiden hemmelig) i kjelleren, hvor de tidligere huserte blant annet jakt- og fiskeutstyr.

Åpningsdagen brakte en flom av kunder til Lofoten Sport og Fritid. Foto: Sigrid Eliassen Sand.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.