Karl Henrik Kirkesæther og Steinbiten drift må overbevise poliikerne i Flakstad om sin lokale tilhørighet før full støtte gis

- Må vise lokal tilhørighet

Skrevet av Andre Bruun
26.01.2021 11:50 - OPPDATERT 26.01.2021 12:05

Flakstad formannskap innvilget i dag koronastøtte til en rekke lokale aktører i næringslivet, og ønsker å spesifisere at lokal utvikling vil bli prioritert når koronamidler skal fordeles.

- Det sier noe om hvor de føler de hører hjemme, når Steinbiten AS først søker om koronamidler fra Vestvågøy kommune. Vi er ikke i mot lokal innovasjon, men vi er veldig usikker på i hvor stor grad dette vil gagne lokal utvikling, kommenterte ordfører Trond Kroken til søknaden fra Steinbiten AS om koronatilskudd på 200 000.

- I tillegg så er det veldig usikkert på hvor selve produksjonen vil skje. Lokalene til Steinbiten er neppe egnet til produksjon av souvernirer eller annet, så da kan vi forvente at selve produksjonen som det søkes om tilskudd til, vil foregå utenfor kommunen.

Det ble også poengtert at dette er et prosjekt med sterk ekstern investering i millionklassen, og at det kan forventes at merkevaren, om den blir stor, kan komme til å skifte eierskap etter hvert.
- Bedriften fikk midler tidligere til å utvikle et produkt som heter Lyng og som etter hvert ble et så sterkt merkenavn, at det ble solgt til eiere i Oslo. Det er ikke unaturlig å forvente at det samme kan komme til å skje nå, kommenterte Kroken.

Formannskapet bestemte derfor å avslå den opprinnelige søknaden på 200 000, men innvilget et tilskudd på 50 000 kroner for å vise at de i utgangspunktet er positive til aktøren og vil oppmuntre til videre lokal investering.

De øvrige som fikk støtte 
Steinbiten drift 50 000
Fisketorg på Ramberg 95 000
Cafe Lille Martine 200 000
Lofoten Seaweed 203 449
Sufi AS 200 000

De som ikke fikk støtte 
Lofoten Matfestival
Angelsen Marin
Hans Angelsen og sønner AS
Mølnarodden Grendelag

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.