Machchima vil gjerne bli barnelege. (Foto: Ella Eriksen)

Machchima valgte SFO

Skrevet av Ella Eriksen
22.05.2019 13:25 - OPPDATERT 22.05.2019 13:35

Machchima Jirawaree ønkser å utdanne seg til barnelege. Da synes hun det naturlige valget for arbeidsuka var å jobbe i SFO.

- Jeg liker godt å tilbringe tid sammen med barn, og valgte å jobbe på SFO fordi ungene her er litt større enn de i barnehagen, sier hun.

- Fordelen er at de større ungene hører mer etter.

Hun synes det er bra at ungdommene får prøve seg i arbeidslivet mens de enda går på ungdomsskolen.

- Det er positivt av vi allerede nå kan få litt arbeidserfaring.

Barn er en utfordring

- Det er et stort ansvar å jobbe med barn. De kan lett begynne å gråte og da er det ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre. Men det går bestandig bra til slutt. De små tingene, som for eksempel det å få hjelpe dem med å knyte skoene gjør meg glad, og for meg som ikke er norsk lærer de meg mange nye ord, avslutter hun.

FAKTA OM ARBEIDSUKA

I den norske skolen har elevene i 8- og 9. klasse "Arbeidsuka". Da jobber de hos en bedrift i én uke, for å få innblikk i hvordan arbeidslivet er, og også hvordan man søker jobb. Elevene får som oftest ikke lønn, men de kan ta imot penger hvis bedriften gir dem det. Kilde: Wikipedia

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.