Marie Lindgaard Løvstad annonserer nyheten om minifestival på Lekens. Foto: Maja Borgvatn Karlsen.

Marie Lindgaard Løvstad annonserer festival på Leknes i september

Skrevet av Maja Borgvatn Karlsen
17.07.2018 11:00

Qltura arrangerer sin første festival i september til ungdommen i Lofoten. Løvstad lover et bredt tilbud av musikk, og headlineren er selveste Philip Emilio.

Philip Emilio er blant annet kjent for låten «Følsom» med Vinz & Unge Ferrari, og «VII TO» med Astrid S. 1. september kommer han til Qlturas minifestival.

For og av ungdommen

Det er Marie Lindgaard Løvstad som annonserer nyheten. Hun bruker sommeren på å planlegge den kommende festivalen som arrangeres av Qltura fritidsklubb. Festivalen er for ungdom, og Løvstad forklarer at arrangementet er rusfritt.

- Da inviterer vi ungdom inn til Meieriet for en ungdomsfestival for og av ungdom. Ungdommen skal selv være med å arrangere, rigge opp og ta vare på artistene, forteller hun.

 

Up-and-coming

I tillegg til Philip Emilio skal det blant annet stå tre «up-and-coming» på scenen fra regionen.

- Vi har valgt å invitere forskjellige sangre for å dekke bredere. Vi får besøk av bandet «Regnvær» som spiller Nordnorsk pop, The Irrelevants som spiller punk/rock/hardrock og A million pineapples som spiller i sjangrene pop/rock/indie.

Løvstad forklarer at lokalbandet «Slog» og «Mektige Bananer og Vidunderlige Pingviner» også vil stå på scenen under festivalen.

- Det er et flott alternativ for ungdommen, og vi ønsker at dette skal bli en tradisjon. Vi ønsker også at andre fra regionen vil besøke festivalen, og at vår festival skal bli en «greie», smiler Løvstad.  

Artisten Philip Emilie kommer til Leknes. Foto: Facebook Philip Emilio.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.