Thomas Amundsen og resten av kollegene på Ballstad slip starter arbeidsdagen klokken syv. Klokken ni er det en kort kaffepause.

Med hjerte for båt og metall på Ballstad

Skrevet av Thomas Rud
10.02.2019 12:00 - OPPDATERT 11.02.2019 11:31

Morgenkaffen står klar. Snart fyller latter og skravling pauserommet. I 101 år har Ballstad slip holdt samhold og havnæringa flytende.

Rommet fylles av kaffetørste ansatte som alle har sin plass. De har allerede vært på jobb siden klokken syv, og klokken ni tar de ansatte en kort kaffepause. 

– Det er helt fantastisk å jobbe her, og det er et godt arbeidsmiljø. Jeg har jobbet her i fem år, sier sveiser Thomas Amundsen som kommer fra Fauske, men bor på Gravdal. 

Arbeidsplassen hans driver vedlikehold og service for kystfiskeflåten og redningsflåten med materiell. I tillegg til dette drives det også skipshandel. I fjor fylte Ballstad slip 100 år. Sveiserlærling Chris Martinussen fra Tangstad stortrives. 

Mohammed Hassan fra Leknes er industrimekanikerlærling. Han stortrives i den varierte jobben, og sier det aldri er en kjedelig dag.

– Det er mye variert arbeid. Så er det flotte og snille folk her som tar vare på lærlingene, sier Martinussen. 

Lærlinger er meget velkomne hos Ballstad slip. Firmaet har 40 helårsansatte, og har nok av oppdrag. 

– Vi rekrutterer aktivt via lærlingesystemet og ønsker flere, sier daglig leder Roger Abrahamsen. 

Han mener det er viktig at unge mennesker utdanner seg til der det er bruk for dem hvis de har tenkt å bosette seg i Vestvågøy. Da er det behov for at flere velger mekaniske fag og plate- og sveisefag.

Roger Abrahamsen er daglig leder ved Ballstad slip. Han styrer over en bedrift med lange tradisjoner, både på Ballstad og i resten av Vest-Lofoten.

[annonse]
– Folk med fagbrev er selvfølgelig også velkomne. Det blir mer og mer viktig med en spisskompetanse i dagens samfunn. Hvis man er interessert i å jobbe med hender og teknisk arbeid er Ballstad slip en trygg og god arbeidsplass, sier Abrahamsen.  

Med lokale kundeforhold som strekker seg gjennom flere generasjoner, er det svært viktig for Abrahamsen å også ha en bevisst satsing mot lokal ungdom. 

– Å få nok ungdom inn i næringa er viktig for meg. Det er krevende for mange næringer. Vi ønsker å gjøre vårt for å få norsk ungdom interessert i denne næringa. 

På Ballstad slip tar de imot lærlinger innenfor salgsfaget, industrimekanikerfaget, platefaget, sveisefaget og motormekanikerfaget. Firmaet skal delta på YOU-messa denne uka. Abrahamsen lover en spennende hverdag for de som velger hans næring som karrierevei.

Motormekaniker Øystein Ulriksen fra Borge var ferdig som lærling i fjor vår. Nå jobber han som motormekaniker på Ballstad Slip.

– Det er definitivt ikke et grått A4-liv, og man møter på friske folk med sterke meninger og som har meningers mot, sier den daglige lederen. 

Mohammed Hassan er industrimekanikerlærling og enig i sjefens vurdering av arbeidsplassen. 

– Det er en jobb du trenger mange ferdigheter i. Den blir aldri kjedelig, forteller Hassan. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.