Remi Solberg mener argumentasjonen for å legge ned trafikkstasjonen på Leknes er oppkonstruert og at samferdselsministeren trenger å få høre det.

Ministeren må få beskjed

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
29.05.2019 20:17 - OPPDATERT 03.06.2019 19:36

Ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg mener at argumentasjonen for å legge ned trafikkstasjonen på Leknes er oppkonstruert, og at vegvesenet heller bør være ærlig om motivet for forslaget.

Han har nå skrevet et brev til Samferdselsdepartementet der han ber om et møte med samferdselsminister Jon Georg Dale. Da saken skal avgjøres før sommerferien ber Solberg om et møte innen kort tid.
- Det meste av det som er kommet frem i argumentasjonen er direkte feil. At Leknes ikke skal ha et avansert nok trafikkbilde til at det er sikkert nok å kjøre opp her har blant annet kjørelærer Gudmund Zakariassen vist ikke er tilfelle. Han har plukket argumentasjonen fra hverandre punkt for punkt, sier Solberg.

Forslag om nedleggelse
Det var i forrige uke at Samferdselsdepartementet fikk lagt fram forslaget til framtidig lokalisering og organisering av Statens vegvesen, av konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud. Et av forslagene er at man legger ned trafikkstasjonen på Leknes. Det betyr at det ikke lenger vil være mulig å ta den praktiske førerprøven. Teoriprøven skal fremdeles kunne tas på Leknes, uten at man så langt har vurdert hvem som skal stå for gjennomføringen.

Flere gale argumenter

- Et annet argument er at vi har så enkle trafikale utfordringer her at folk kommer langveis fra for å kjøre opp her. Det er også feil. Det er riktignok mange som ikke har bostedsadresse her, men det dreier seg ofte om unge som går på skole, for eksempel fra den vestlige delen av Lofoten, så det er heller ikke et holdbart argument, mener ordføreren.
- Vi tenker at alt dette er en oppkonstruert argumentasjon for å kunne legge ned her. Det hadde vært mer ærlig å innrømme at Statens vegvesen er pålagt å gjøre innsparinger. Men dette er en sak som har mer enn én side, og det må samferdselsministeren få klar beskjed om, sier han.

 Drar ikke alene
Solberg forteller at han enda ikke har bestemt hvem han vil ha med seg i møtet, men én ting vet han.

- Det er logisk å invitere med seg folk som jobber med dette på heltid, så få vi vurdere hvem det blir, om og når vi får svar fra departementet, sier Remi Solberg.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.