Mohammed Farah Hassan skal videre på ingeniørutdannelse når lærlingetiden på Ballstad slip er over

Mohammed skal bli ingeniør

Skrevet av Andre Bruun
31.01.2020 06:00 - OPPDATERT 08.02.2020 23:17

Til daglig er Mohammed Farah Hassan en av flere lærlinger ved Ballstad slip. Når han er ferdig med lærlingtiden til sommeren, skal han bli ingeniør.

Ved dreiebenken står en røslig kar fra Gravdal og dreier deler til en båt som vedlikeholdes. I en lien pause i arbeidet kan Hassan ta seg tid til å dvele litt over hva fremtiden vil bringe.

Utdanner seg til jobb 
- Da jeg kom hit som flyktning for flere år siden, hadde jeg allerede en utdannelse fra høyskole i hjemlandet mitt. Jeg forsto nokså tidlig at den var lite verdt her i mitt nye land, og derfor gikk jeg tidlig aktivt inn for å få meg en utdannelse som gir meg en god jobb, forteller han.

Etter endt yrkesfaglig utdannelse i Svolvær, på TIPP, søkte han, og fikk lærlingeplass ved slippen på Ballstad.
- Jeg søkte meg tidlig hit, fordi jeg har hørt mye godt om akkurat slippen på Ballstad. jeg vet at sjefen, Roger Abrahamsen, ønsker lærlinger som er ærgjerrige og har planer om å videreutdanne seg, så det passet meg perfekt.

Hassan har tenkt å fullføre lærlingtiden ved Ballstad slip, før han drar sørover for å ta fatt på en ingeniørutdannelse.
- Jeg er ennå bare tjueåtte år, og føler jeg har mye å vinne på å utdanne meg videre. Dessverre er det ikke mulig å utdanne seg som ingeniør i Vest-Lofoten. Derfor tenker jeg å flytte til Fredrikstad sammen med familien min for å fullføre drømmen om ingeniørutdannelse, sier han.

Når utdannelsen er ferdig ser han ikke bort fra at han kan flytte tilbake, om det er jobb for han.
- Det er fredelig og rolig her i Vest-Lofoten. Folk er svært hyggelig mot meg, og jeg får gode arbeidsoppgaver som hjelper meg å utvikle meg både som menneske og innen faget. Den lærdommen jeg har fått her, er unik, og jeg anbefaler alle som har tenkt samme yrkesretning som meg å starte med yrkesfag, for så å bygge på videre med høyskole eller universitet. jeg vet nå av erfaring at det er dette arbeidsgivere ønsker når de ser etter nye ansatte.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.