Moskenes blant landets dårligste i kommunetest

Skrevet av Thomas Rud
11.02.2019 16:18 - OPPDATERT 11.02.2019 16:30

Forbrukerrådets kommunetest 2019 viser at Moskenes kommune er blant de dårligste i landet.

Kommunetesten til Forbrukerrådet har testet hvor godt Norges 422 kommuner informerer sine innbyggere om tjenester og tilbud. 

Oversikten til Forbrukerrådet viser at Moskenes kommune endte på en 415. plass av landets kommuner. 

Flakstad endte opp på en 351. plass, mens Vestvågøy endte opp på en 165. plass. 

Testen ble sist gjennomført i 2016. Da endte Moskenes opp på en 251. plass, Vestvågøy opp på en 371. plass og Flakstad opp på en 99. plass. 

Avisa Lofoten kontaktet både rådmann Steinar Sæterdal og ordfører Lillian Rasmussen i Moskenes mandag for kommentar. Sæterdal henviste videre til Rasmussen. Ordføreren sa at hun kommer tilbake med kommentar tirsdag, da hun mandag ikke hadde sett testen. 

Forbrukerrådet skriver dette om kommunetesten:

For å få et realistisk inntrykk av hvordan folk blir møtt, har testmedarbeiderne stilt spørsmål som om de var privatpersoner. Vi søkte informasjon om skolefritidsordningen, byggesaksbehandling og muligheten for å få fast hjemmehjelp. Svarene ble vurdert etter hurtighet og relevans. Vi har testet samtlige 422 kommuner i Norge på til sammen 29 000 spørsmål. Vi har sendt tre separate e-poster, og ringt to telefonsamtaler til hver kommune. I tillegg har vi lett etter 24 forskjellige informasjonselement på hver kommunes nettside på både mobil og stasjonær datamaskin.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.