Det svenske rockebandet Treat kommer til Leknes i mai. Foto: Anders Fastader

Musikalsk godbit til Leknes

Skrevet av Marius B. Staveli
28.02.2019 15:56 - OPPDATERT 01.03.2019 12:02

Det svenske rockebandet Treat spiller på Leknes i mai.

– Plategeir Produksjon kan stolt presentere det svenske legendariske rockebandet Treat for publikum i Lofoten, skriver Geir Kristian Johansen i en pressemelding.

Gutta i Treat startet sin karriere tildig på 80-tallet, og ga ut sitt debutalbum i 1985. Treat hadde nasjonal og internasjonal suksess med låter som «Get you on the run», «World of promises», «Party all over»og «Ready for the taking».

Bandet har også varmet opp for Queen. Fram til 1992 ga de ut totalt 5 album. Utgivelser som i dag har klassiker-status i blant tilhengere av melodiøs og allsang-vennlig rock.

I 2005 ble samleplaten «Weapons of choice» utgitt. Albumet solgte veldig bra på verdensbasis og gutta bestemte seg i 2006 for å starte opp igjen etter de ble oppløst i 1993.

Men det var ikke snakk om å hvile på gammel storhet. Hele 18 år siden forrige studioalbum, ga Treat ut sitt kritikerroste comebackalbum «Coup De Grace» i 2010. 

Suksessen med denne utgivelsen ga bandet en opptur og mersmak, som har bidratt til lansering av 3 album til i etterkant og bandet har turnert verden rundt.

Det siste albumet, «Tunguska» ble utgitt senest i fjor. Treat er mer vitalt en noen gang og leverer fantastiske livekonserter.

Lørdag 18. mai tar de ens ærend turen fra Stockholm til Leknes og Lofoten bandets eneste konsert i Norge i år. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.