Sherpaene har sørget for byggingen av trappa opp til Reinebringen. FOTO: Moskenes kommune

Nesten til topps på Reinebringen

Skrevet av Thomas Rud
25.09.2018 13:56

Sherpaene har nå avsluttet arbeidet for vinteren på trappa som strekker seg opp mot Reinebringen. 870 trinn er nå klare.

Arbeidet med å legge en sherpatrapp opp til Reinebringen har sørget for en tryggere tursti for både turister og lokalbefolkningen. Ninette Johansen i reiseliv, kultur og folkehelse i Moskenes kommune er godt fornøyd med arbeidet så langt.  
– En kollega av meg gikk lørdag, og det var flott laget så langt. Man følte seg aldri utrygg, og det var hvilebenker og drenering for vann hele veien opp, sier Johansen.  

Takker sherpaene 
Hun takker både de økonomiske bidragsyterne så vel som dem som har stått vakt når det har vært helikoptertransport med stein i området. Ikke minst takker hun sherpaene.  
– Til tross for dårlig vær og regn har de vært i veldig godt humør. De har gjort en formidabel jobb, fortsetter Johansen.  

Vurderer skilt 
Det er fortsatt ferdsel på eget ansvar, men nå leder sherpatrappen inn på den opprinnelige stien. Dette gjør det noe tryggere, men Johansen forteller at kommunen vurderer ytterligere tiltak.  
– Vi vurderer å sette opp et skilt ved enden av trappen der vi anbefaler å ikke gå lenger. Der kan vi også forklare tilstanden på stien resten av veien opp. Det er et blant annet et grustak etter der trappa er avsluttet nå som kan være farlig å bevege seg inn i, sier Johansen.  
Arbeidet med trappa fortsetter etter planen til våren, men Moskenes kommune avventer en sluttrapport fra utbyggeren knyttet til kostnader. Så skal man beregne hvor mye det vil koste å fullføre trappebyggingen helt opp.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.