Gustav Fauskanger Pedersen er ansatt som journalist i Avisa Lofoten. Her er han ved Solsiden Brygge, Ballstad. Foto: Knut André Haahjem

Ny journalist i Avisa Lofoten

Gustav Fauskanger Pedersen (27) ønsker å løfte fram saker som er viktige for lokalbefolkningen.


Han kommer fra Bømlo i Sunnhordland, som Pedersen påstår er Norges vakreste øyrike. Den nye journalisten tenker at Lofoten blir en god nummer to.

De siste åtte årene har Pedersen stort sett bodd i utlandet, men har nå flyttet tilbake til hjemlandet for å jobbe som journalist i Avisa Lofoten.

Pedersen er veldig glad i å skrive, så han har endt opp på en ideell plass. Han er ellers glad i natur og friluftsliv.

Skal blant annet skrive om politikk

Journalisten forteller at han i hovedsak skal skrive om politikk. Han ønsker også å løfte fram saker som er viktige for lokalbefolkningen. 

– Det er litt opp til lokalpolitikerne hvilke temaer jeg skal skrive om, men jeg håper å bidra konstruktivt til den politiske debatten og det politiske miljøet i området, svarer Pedersen.

– Hva interesserer deg med journalistikk?

– Jeg er veldig glad i å skrive generelt, og det å få tankene ned på papiret. Er også glad i journalistikk – lokaljournalistikk – den oppgaven med å informere om hva som skjer i lokalsamfunnet, når det til tider ikke er lett å følge med på alt, forklarer han. 

– Hva er en god historie for deg?

– Det blir litt ekstra gøy hvis det er litt spenning og dramatikk. Dersom noe er litt uvanlig eller unikt, sak eller hendelse, så er det ekstra spennende å skrive om, sier Pedersen. 

Erfaring med medieanalyse

– Hva har du jobbet med tidligere?

– Jeg har jobbet med analyse innen politikk og medier, henholdsvis i Estland og Østerrike. Har i tillegg jobbet med frilansjournalistikk, i hovedsak på engelsk, sier Pedersen.

Han har også vært innom læreryrket. Pedersen legger til at han tror det blir veldig gøy og spennende å jobbe som journalist i Lofoten. 

Pedersen har en bachelorgrad i historie fra University of Roehampton London og en mastergrad i internasjonale studier fra Diplomatic Academy of Vienna i Østerrike.

I tillegg har han et årsstudium i spansk fra EF International School Barcelona. 

– Lofoten er helt nydelig

Den nye journalisten har ikke vært her så lenge, men han har bare positive ting å si om øyriket så langt.

– Lofoten er helt nydelig. Naturen er vakker, og folkene er veldig gjestfrie. Det har kanskje vært et lite kultursjokk å flytte hit etter å ha bodd sju år i storbyer, men jeg kommer fra en liten plass og tror det skal gå veldig fint, sier Pedersen.