De tre første over målstreken, (f.v.) førstemann John Eirik Karlsen, andremann Raimond Bakken og tredjemann Bent Kristoffersen. Alle foto: Ane Strømsvåg

Gamma rundt på 45 minutter

Etter Adwice-sprinten tidligere på dagen var Leknes skiklubb i gang med dagens andre løp, Gamma rundt. Førstemann passerte Gamma på bare 30 minutter.

Tips oss

Etter Adwice-sprinten for de yngre, var Leknes skiklubb igjen klar for det andre skirennet denne lørdagen. 18 deltakere på tid og 17 som gikk uten tid deltok på Gamma rundt i dag, en 15 kilometer lang tur innover lysløypa på Leknes, opp til Gamma og tilbake. 

Se bildegalleri nederst i saken.

Nådde Gamma før passerte 30 minutter

John Erik Karlsen passerte Gamma på oppunder 30 minutter, informeres det om på høyttaleranlegget. Etter han kommer Raimond Bakken som snudde ved Gamma etter 34 minutter.

Først i mål på Gamma rundt-sprinten kommer John Eirik Karlsen etter 45 minutter og 20 sekunder, ikke langt under rekorden på 43,58. Etter han kommer Raimond Bakken på 47,53 og Bent Kristoffersen på 50,19.

Først i mål, John Eirik Karlsen.

Fornøyd vinner

Rennets raskeste i dag kom helt fra Melbu for å delta på Gamma rundt. 

- Forholdene var veldig gode, helt til jeg kom opp på. Der så jeg ingenting. Det var så rart lys, og jeg fikk ikke ordentlig feste med stavene. Men det var en fantastisk tur, et flott arrangement, sier en fornøyd vinner, John Eirik Karlsen, som har tatt turen fra Melbu for å delta på rennet. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Gikk 5-kilometeren

Samtidig med Gammen rundt-rennet på 15 kilometer, gikk Frida Ellingsen, Ole-Henrik Værstad og Trym Toreid løypen til Gammen på 5 kilometer. Trym og Frida, som gikk på tid, kom over streken med 20 minutter og 4 sekunder og 26 minutter og 47 sekunder. 

Frida Ellingsen går i mål på 5-kilometeren på 26,47 minutter.

Trym Toreid fyller på med energi etter å ha deltatt på både Adwice-sprinten og 5-kilometeren.

Ole-Henrik Værstad har gått 5-kilometeren og er godt fornøyd.

- Jeg gikk klassisk, forteller den skiglade deltakeren.

- Nå var det veldig godt å komme i mål å få kake, sier Ole Hendrik og forsyner seg av den deilige sjokoladekaken som Tina Jørgensen i Leknes skiklubb har bakt.

Ole Hendrik Værstad deltok på 5-kilometeren.

Oppmøtet kunne vært bedre

Leknes skiklubb er fornøyde med både Adwice-sprinten og Gamma rundt, men mener det ville vært betydelig bedre oppmøte hvis det ikke var for at det var så mye annet som skjedde på Leknes denne lørdagen. 

- Vi er avhengig av å kjøre løpene når det er forhold for det. Så til tross for at det er så mye som skjer ellers i dag, så er vi fornøyde med antall deltakere, sier Stian Zakariassen. Denne lørdagen var det både fotballturnering i Lofothallen og stort turnarrangement i Lekneshallen.

Fornøyde arrangører ved Leknes skiklubb, f.v. Stian Zakariassen, Jannicke Nysæther, Tina Jørgensen og Sigve Olsen.

Se resultatene fra Gamma rundt-sprinten under:

Bildeserie
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.