Damelaget i full gang med trening til ny sesong

Ny sesong for damelaget til LHK

Skrevet av Frida Bakke Stensen
19.09.2019 16:39 - OPPDATERT 19.09.2019 19:59

Også i år skal LHK stille damelag i 3. divisjon i NordNorge-Serien. Spillerstallen er godt i gang med treningen frem til sesongstart på hjemmebane 19. oktober.

Damelaget begynte treningene allerede i midten august, og trener fast mandag og onsdag hver uke. Første halvdel av sesongen byr nesten bare på hjemmekamper, så det blir mye håndball å se på Leknes i nærmeste fremtid. Fjorårets trenerne Trine Riise Steiro og Gabrielle Haug fortsetter også i år. 

 Gira på ny sesong 
- Jeg er kjempegira på ny sesong, jeg tror det blir skikkelig bra. I år har vi begynt med treningene tidlig, det tror jeg er et stort pluss. Vi er en super gjeng, og har til og med fått flere nye tilskudd i år. Også er det jo veldig fint at vi har samme trenergruppe som i fjor, det gjør det mer stabilt og vi kan fortsette der vi slapp i fjor, forteller kaptein på laget, Amalie Evjen. 

- Også satser vi så klart på litt bedre resultater i år enn i fjor, men fortsatt med fokus på å ha det gøy sammen, både på og utenfor bana, sier hun.

Videreutvikle fra fjorårets sesong
- Jeg er spent på hvordan det kommer til å bli. Jeg tror det kan bli veldig bra. Vi skal jobbe videre med de tankene vi hadde i fjor, og videreutvikle dette, forteller trener Trine Steiro

Under fjorårets sesong møtte Leknes-damene de fleste lagene som også er med i årets serie.  Det er kun Sortland som er en ukjent motstander, som har et helt ferskt damelag. 

- Vi har en fair sjanse mot alle. Det er ingenting som er gitt i serien sånn som den står. Jeg har ikke en bestemt målsetting for laget resultatmessig, annet enn at vi skal gjøre vårt beste, forteller Trine. 

- Det er klart det kan bli litt utfordrende med et damelag i 3. divisjon som i og for seg er 'hobby-håndball', der de fleste spillerne har ganske mye annet på programmet også. Men vi fikk det til i fjor, så da satser vi på at det går i år også, sier hun.

Et av hjelpemidlene for å sørge for at det skal funke, er at laget skal ha en spillerkontrakt, som innebærer noen rammer for oppmøte og egentrening. 

Toget er ikke gått 
Toget er ikke gått for å slenge seg med på laget, hvis noen skulle få lyst til å ta ned håndballskoene fra hylla. 

- Det er alltid rom for flere her. Spesielt keepere, det er jo en veldig kritisk posisjon på laget, og noe vi alltid vil trenge. Så hvis det sitter noen gamle målvakter der hjemme som kunne tenke seg å bli med, så er de hjertelig, hjertelig velkomne, forteller Trine håpefullt. 

 

Sesongstart er 19. oktober mot Rognan/VIL på hjemmebane i Lekneshallen. 

 

 

Les mer om:

håndball
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.