Hotellsjef Mariann Benonisen (t.v) er stolt av sine medarbeidere. Svenske Jessica Andersen har jobbet for Mariann i fem år.

Nytt hotell på Sørvågen

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
03.06.2019 19:33 - OPPDATERT 04.06.2019 23:41

En sliten, men smilende Mariann Benonisen kan endelig åpne Lofoten Rorbuhotell med restaurant, bar og konferanserom.

Flere måneder forsinket kan hun og ektemannen Stein Tore Johansen åpne anlegget de har planlagt i over to år, og som ble påbegynt vinteren 2018. 

- Det er utrolig godt å være i gang for det har vært forsinkelser underveis, men nå er det bare å forberede oss på en hektisk sommersesong, sier den ferske hotellsjefen.

Gammelt og nytt

Lofoten Rorbuhotell er blitt et anlegg som kombinerer gammelt og nytt. Med ti dobbeltrom og 18 rorbuer, samt et stort konferanserom med plass til rundt 100 personer blir de en stor aktør i reiselivsbransjen. 

- Den nye restauranten og baren har vi døpt Havet restaurant og bar. Det passer likså så godt til utsikten til havna og båtene her, sier hun.

- Selv om vi nå har nytt hotell så har vi lang fartstid i reiselivsbransjen, og vi er så og si fullbooket i inneværende sesong. Det er også begynt å komme inn bookinger utenom sommersesongen som så langt er den viktigste, forteller Benonisen.

Gode tilbakemeldinger

- Men vi har allerede hatt grupper her i vinter og vår som har trivdes veldig godt. Når man får tilbakemelding om at de vil reise hjem å reklamere for Lofoten og oss, så glemmer man at det til tider kan være slitsomt og krevende å jobbe i denne bransjen. Slike tilbakemeldinger gjør det verdt det, sier hun.

- Når har dere offisiell åpning?

- Hva skal jeg si? Vi åpnet forsiktig nå i helgen som var, og har åpent hver kveld, men jeg regner med at det blir full fart nå som pinsehelgen nærmer seg, sier en fornøyd Mariann Benonisen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.