Liss-Eva Wiik er nytt Hovedverneombud i Vestvågøy kommune

Nytt hovedverneombud i Vestvågøy

Skrevet av Andre Bruun
12.01.2020 07:00 - OPPDATERT 12.01.2020 07:30

Hovedverneombud er et viktig verv på en stor arbeidsplass, og Liss Eva Wiik skal nå fylle denne rollen i Vestvågøy kommune.

Wiik er til daglig å finne på flyktning- og innvandrerenheten, men hun vil nå være frikjøpt i 25 prosent stilling som hovedverneombud.

Det betyr mange møter, der hun skal ivareta ansattes interesser når det gjelder hms, trivsel og arbeidsmiljø, i tillegg til at hun har en samlende rolle i forhold til de stedlige verneombudene rundt på skoler, institusjoner og enhetene på rådhuset og i Origobygget.

- Jeg vil fortsette med samme praksis som min forgjenger, og ha kontordag på onsdager. Det vil også bli tre møter i året der vi samler alle verneombudene i Vestvågøy kommune, forteller Wiik.

Og for de som ikke vet det, så er hovedverneombudets kontor bak servicetorget, og de som skal på besøk til Wiik, henvender seg til servicetorget. Hun vil også være selvskreven på mange møter fremover som angår nedbemanningsprosessen.

Wiik overtar for tidligere verneombud Roy Kvalvik, som sluttet i desember 2019 for å begynne i ny jobb.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.