Hauklandstranda på en fin sommerdag. Foto: Foto: Maja Borgvatn Karlsen.

Ønsker bedre parkering og enkel overnatting ved Hauklandstranda

Skrevet av Thomas Rud
06.12.2018 16:03 - OPPDATERT 08.12.2018 12:02

Katrine og Ole Kristian Fjelltun-Larsen ønsker å tilby overnatting i sammenheng med deres prosjekt ved Hauklandstranda.

Arbeidet med å planlegge et nytt servicebygg på Hauklandstranda i Vestvågøy har pågått i flere år.

Dette har vært et samarbeidsprosjekt mellom Vestvågøy Kommune, Nasjonale Turistveger, Nordland Fylkeskommune og Katrine og Ole Kristian Fjelltun-Larsen.

Samtidig som det jobbes med servicebygget ønsker Fjelltun-Larsen nå å etablere en forbedret parkering ved stranda. De ønsker å utvide parkeringen slik at man får komprimert den og flyttet bilene vekk fra stranda. 

– Parkering nærmest stranda bør føres tilbake til naturen slik at det kan brukes til beite/friområde. Dette mener vi vil gjøre vedlikehold, skilting, søppelhåndtering og tilsyn enklere, skriver Fjelltun Larsen i brevet til kommunen. 

I tillegg ønsker de å sette opp noen enkle hytter for overnatting. 

– Vi ser for oss noen mindre enheter med høy kvalitet. For oss er det viktig å ta vare på kvalitetene til området og ikke skape konflikt mellom brukergruppene. Lokal næringsutvikling og engasjement mener vi er nøkkelen til å kunne ta vare på Haukland og Hauklandstranda.

 

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.