Ønsker bobiler og camping på Uttakleiv

Skrevet av Thomas Rud
21.11.2018 09:47 - OPPDATERT 21.11.2018 09:57

Uttakleiv grendelag ønsker å få oppstillingsplass for bobiler, camping og flere parkeringsplasser på Uttakleiv.

I et brev til Vestvågøy kommune skriver Uttakleiv grendelag at de kommer med et forslag til arealdelplanen om å lage en oppstillingsplass for bobiler, muligheter for camping og flere parkeringsplasser på Uttakleiv. 

Dette på grunn av den økte turiststrømmen til Uttakleiv i 2018. Besøket på Uttakleiv økte ifølge grendelaget med 17 prosent fra 2017 til 2018. 

Det har blitt gjennomført flere prosjekter på Uttakleiv i løpet av 2018 som eksempelvis tilsåing av skadet landskap og større muligheter for å kaste søppel.

Siden området ikke er regulert til camping må det en omregulering til fra kommunens side. Prosjekter som grendelaget også ønsker å gjennomføre i 2019 er to parkeringsplasser med totalt plass til 80 biler, tilsåing av landskap og strømkabel for WIFI-nett fra krysset til Sandskaret. 

Tidligere i sommer ble det etablert en ulovlig camping på Uttakleiv. Det var grunneier Arnulf Hansen som ønsket å se om det var grunnlag for bobilturisme. Han bor selv i Sverige og har ligget i en konflikt med kommunen om boplikt. 

– Jeg vet at jeg har gjort en feil siden at jeg ikke søkte om bruksendring av arealet etter jordloven eller søkte om endret bruk. Situasjonen oppsto ganske plutselig og jeg ville bare hjelpe på manglende parkeringsmuligheter i tiden 27. juli til 17. august, skrev Hansen i et brev til kommunen som selv også søkte om bruksendring av et område. 

Uttakleiv grendelag ønsker ikke kommentere saken utover brevet de har skrevet før den har vært til behandling i kommunen. 

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.