En mil per uke i aktivitet er utfordringen fra bedriftsidrettskretsen. Foto: Nordland Bedriftsidrettskrets

Opp av godstolen!

Skrevet av Morten Moe
08.02.2021 13:53 - OPPDATERT 09.02.2021 06:34

I perioden 15. februar–12. april altså åtte uker – oppfordrer de alle voksne til å gå, løpe eller gå på ski minimum åtte mil.

Norske helsemyndigheter anbefaler at voksne er i moderat fysisk aktivitet 150 minutter pr uke, dvs. 2,5 timer i uka. Det høres umiddelbart ikke så mye ut, men til tross for dette, er det kun 30% av den voksne befolkningen som følger denne anbefalingen.

Målgruppe: Voksne
Det ønsker Nordland Bedriftsidrettskrets å gjøre noe med. Vår hovedmålgruppe er voksne og vår visjon er et sprekere Norge. Nå setter vi i gang et helt nytt tiltak for å få folk til å være mer i bevegelse.

I perioden 15. februar – 12. april altså 8 uker – oppfordrer vi alle voksne til å gå, løpe eller gå på ski minimum 8 mil. Ser vi på gjennomsnittlig ganghastighet vil man ved å gå 1 mil pr. uke oppfylle kravet til helsemyndighetene.

Dette er altså en kampanje som alle kan være med på.

Polar Kraft As støtter prosjektet og er med å gir hovedpremien med ett års gratis strømforbruk.

Viktig fokus
– Vinteren er kanskje ikke den årstiden folk er mest aktiv, så derfor er det spesielt viktig å ha fokus på fysisk aktivitet nå, sier Kjell Nikolaisen, leder i Nordland Bedriftsidrettskrets.

– Deltakerne kan gå når de vil og hvor de vil, all registrering foregår digitalt, og så kan de som ønsker utfordre andre til å være med. På denne måten skaper man et fellesskap og engasjerer hverandre til å ta vare på helsen sin på enkel måte, fortsetter han.

Den jevnlige aktiviteten er altså målet med kampanjen og nå vil Bedriftsidretten sammen med Polar Kraft slå et slag for folkehelsen.

Voksenidretten har vært nedstengt helt siden 4. januar, men å være med på denne kampanjen er lov innenfor de regler som gjelder nå. Aktiviteten gjennomføres utendørs og er ikke organisert i grupper.

[annonse]

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.