Teknisk sjef på Røst, Tom Ragnar Pedersen melder at det ikke er flere smittede på Røst enn den ene som testet positivt i går.

Oppdaterer koronainfo i kommunen

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
06.09.2020 17:16 - OPPDATERT 07.09.2020 09:02

Det har nylig kommet oppdaterte nyheter fra Røst angående smittesituasjonen

Teknisk sjef i Røst kommune har kommet med følgende nyhetsoppdatering angående smittesituasjonen i kommunen:

Alle tester som er gjort i etterkant av det ene smittetilfellet av covid-19 på Røst er negative. Ingen av de 20 personene som har sittet i karantene frem til nå viser symptomer. Som en følge av dette oppheves derfor karantenen for personene som ikke er definert som nærkontakter. For de sju som er nærkontakter vil karantenen vedvare.

Tilstanden til pasienten som har fått påvist smitte er fortsatt god. Vedkommende er i isolasjon i egnet lokale på Røst og følges opp av helsetjenesten i Røst kommune.

Det anses ikke lenger å være behov for særlige smitteverntiltak på Røst utover de som har vært i funksjon frem til denne hendelsen. Dagens arrangementer i regi av Spill norsk er imidlertid fortsatt avlyst, og erstattes av en kveldssending på Radio Røst kl. 19:00. Vi oppfordrer alle på øya til å følge de generelle smittevernrådene på helsenorge.no, og fortsatt utvise forsiktighet ved sosial omgang med andre

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.