Oppfordrer til å vise hensyn i ferjekøene

Skrevet av Andre Bruun
16.07.2020 10:22 - OPPDATERT 16.07.2020 15:27

Pressemelding fra Statens Veivesen etter mange tilbakemeldinger på uutholdelig lange fergekøer.

Statens vegvesen er oppdragsgiver for 16 ferjesamband på riksvegnettet. Vi oppfordrer alle som benytter seg av ferjene til å ha tålmodighet, vise hensyn og følge smittevernreglene.

-Ja, det er køer knyttet til ferjesambandene og dette kan bli et økende problem nå som Norge åpner for utenlandske turister. Vi er særdeles opptatt av trafikksikkerhet og håper alle som ferdes på vegene i Norge viser hensyn, har tålmodighet og ikke snur i køene. Vi oppfordrer i tillegg alle til å holde seg oppdatert på smittevernreglene, sier fungerende avdelingsleder for Ferjeavdelingen i Statens vegvesen Victor Størdal.

Vurder alternative ruter

Det kan være flere alternative reiseruter til populære reisemål. For eksempel kan man reise til og fra Lofoten via Narvik, da med mindre trafikkerte ferjesamband som Drag-Kjøpsvik eller Bognes-Skarberget. Ferjene på sambandet Bodø-Moskenes-Værøy-Røst tar færre personer enn normalt på grunn av hensyn til helsemyndighetenes råd om smittevern. Alternative ruter kan dere finne på www.vegvesen.no/trafikk.

Reis morgen eller kveld

For de som ønsker å reise med ferje, kan man velge tidspunkter hvor det er mindre kø.

-Vi ser at køene først og fremst oppstår midt på dagen. Det er derfor en mulighet til å unngå de største køene tidlig eller sent på dagen, oppfordrer Størdal.

Det er i tillegg mulig å forhåndsbestille plass på noen av ferjene. Det gjøres direkte hos ferjeselskapet.

Allerede satt inn tiltak

Statens vegvesen har mulighet til å be ferjeselskapene sette inn ekstra kapasitet med tanke på ulike utfordringer på ferjesambandene. På enkelte samband viser det seg å være vanskelig å gjøre slike tiltak.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.