Høysesongen i Moskenes kan være rikelig kaotisk. Reiselivsnæringen og kommunen ønsker smittefaren skal være over før turistene igjen får besøke kommunen.

Oppfordrer til utbredt samarbeid for å hindre smittespredning

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
16.03.2020 00:01 - OPPDATERT 16.03.2020 08:11

Søndag ettermiddag klokken 14.00 ble det avholdt telefonmøte mellom sentrale reiselivsaktører i Moskenes og kommunens administrasjon.

Møtet er et ledd i arbeidet med å forhindre spredning av koronaviruset, og en oppfordring til de som leier ut privat til turister som kommer til kommunen. I uttalelsen etter møtet heter det: 

«Moskenes står samlet om lokal «shutdown» frem til slutten av april. Dette ble det enighet om i dag på telefonmøtet mellom sentrale reiselivsaktører i Moskenes. Reiselivsnæringa forventer samtidig at private utleiere følger samme innstilling og oppfordres til å søke råd hos profesjonelle aktører ved behov.
 
For oss som reiselivsaktører er det viktig å formidle at de besøkende som er i området og gjester som er i karantene, vil bli tatt godt hånd om i tida framover. Det er nå vertskapsrollen vår settes på prøve, og vi må være rause medmennesker i den situasjonen vi er i. Bransjen samarbeider tett med hverandre, og med kommunen for å få oversikt over status, og om å redusere smittefaren i vårt område.
 
Vi anser det som vår viktigste samfunnsoppgave akkurat nå, og være med på å begrense utbruddet av koronaviruset. Derfor støtter vi i reiselivsnæringa utspillet fra Lofotrådets leder, Remi Solberg, om midlertidig å stenge grensene til Lofoten. Vi ønsker å verne om nabolag vårt, og tar utfordringene vi står i på alvor.
 
Det er viktig at lokalbefolkninga, næringslivet og kommunen står sammen i bekjempelsen av koronaviruset. Vi er alle i samme båt.»

De bedriftene som ønsker å støtte dette tiltaket blir oppfordret til å skrive navnet på bedriften sin under innlegget på kommunens hjemmeside. Én time etter at innlegget ble poste hadde 17 bedrifter skrevet under.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.