Ordføreren sender varme tanker til de berørte

Skrevet av Andre Bruun
18.03.2020 21:21 - OPPDATERT 19.03.2020 06:30

Nordlandssykehuset sendte onsdag kveld ut en pressemelding om at det nå er en innlagt pasient med bekreftet koronasmitte.

Ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg, sier at dette vil påvirke oss, ikke minst fordi de fleste av de sykehusansatte er bosatt i Vestvågøy kommune.

-Hvilke konsekvenser dette vil få rent praktisk, er det for tidlig å si noe om. Men dette gjør det enda viktigere at vi fortsetter med den dugnaden vi alle er del i nå, der håndhygiene og etterlevelse av myndighetenes smittevernråd er helt essensielt for at vi skal komme oss gjennom dette, sier Solberg.

Ordføreren var onsdag kveld i kontakt med den øvrige kriseledelsen og kommuneoverlegene, i tillegg til at han søkte informasjon hos Nordlandssykehuset.

Ordfører Solberg og rådmann Kjell Idar Berg sier at Vestvågøy kommune vil samarbeide på alle mulige måter med Nordlandssykehuset i den prosessen som nå blir satt i gang for å kartlegge hvem som kan være eksponert for smitte.

Den nye situasjonen vil bli diskutert torsdag morgen på kriseldelsens daglige morgenmøte, og Vestvågøy kommune vil holde befolkningen oppdatert.

-Vi vil også få sende varme tanker, og et ønske om snarlig bedring til den som er smittet, sier Remi Solberg.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.