Overleverte gladmelding til matfag

Skrevet av Marius B. Staveli
21.11.2018 18:35

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap) overleverte onsdag beskjeden til elevene ved restaurant- og matfag på Gravdal: – Fylkesrådet har gitt 375.000 kroner til planleggingen av et kulinarisk senter, knyttet til restaurant- og matfag på Leknes.

De 375.000 kronenen skal brukes på et forprosjekt, og målet er at det skal være fullført når elevene flytter inn i nye lokaler i 2019. Totalrammen for prosjektet er på 770.000 kroner og er et spleiselag mellom fylkesrådet, Vestvågøy kommune, Vest Lofoten videregående skole, Lofoten Reiselivsfagskole og Destinasjon Lofoten.

– Det kulinariske senteret skal bidra til å fremme Lofoten som matregion, med alle de fantastiske råvarene som finnes der. Det skal gjøres gjennom å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag og å styrke matopplevelser for innbyggere og besøkende, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

Hun innrømmer at fylket, som skoleeier, sto over et tøft valg når de skulle vurdere fremtiden til restaurant og matfag i Vest-Lofoten. Olsen roses av både ordfører Remi Solberg (Ap), rektor Kim Unstad og lærerne ved restaurant og matfag for at hun og resten av fylkesrådet valgte å satse - heller enn å legge ned.

– Som rektor har jeg sett fag komme og gå. Vi har mange eksempler på at linjer blir lagt ned. Det er naturlig, for har man ikke elever så er det ingen vits i å drive skole. Dette er et flott eksempel på det motsatte, at man heller satser for å få opp søkertallene, sier Unstad.

– Det så skummelt ut for matfag, derfor er det flott å se at fylket satser på å øke rekrutteringen til faget heller enn å legge ned, sier ordfører Remi Solberg.

Fylkesråden selv mener det ville vært helt feil å legge ned denne linja i Lofoten.
– Her har vi de beste råvarene, og de beste fagfolkene. Et kulinarisk senter med utgangspunkt i restaurant- og matfag vil bidra til få opp interessen hos de unge igjen, sier Hild-Marit Olsen.

Forprosjektet skal fylle selve prosjektet med innhold, og skal stå klart når elevene flytter inn i nye lokaler på Leknes. Den etablerte styrings- og arbeidsgruppen består av fagpersoner og ledere fra Vestvågøy kommune, Vest-Lofoten Videregående skole og LofotenMat SA.


Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.