På turne fra Japan og Mexico, til Stamsund

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
29.09.2019 05:55

Det norske bandet MoE spiller kompromissløs støyrock, sammen med den danske saksofonisten Mette Rasmussen. Publikum får servert en vill blanding av noiserock, jazz og protestviser. Musikk for de som forakter likegyldighet og snur ryggen til passivitet.

Mye har skjedd siden MoE og Mette Rasmussen for drøyt et år siden møttes og hadde sitt første samarbeid på Jazzfest i Trondheim. De har allerede rukket å turnert Mexico og Japan sammen, og i tillegg gitt ut en plate som har blitt svært godt mottatt i vide kretser. 

Som en sterk og frisk salsa er samarbeidet mellom Rasmussen og MoE basert på ferske ingredienser som slår hardt ut på scovilleskalaen. Her jukses det ikke med produkter fra Santa Maria eller Old El Paso. 

MoE har vært på farten siden 2008 og har nærmest spilt overalt hvor du klarer å oppdrive en stikkontakt. De har samarbeidet med folk som Keiji Haino, Pain Jerk, Lasse Marhaug og Okkyung Lee, og har de siste årene gitt ut flere plater enn discogs klarer å holde styr på.

MoE og Mette Rasmussen på turné.

Mette Rasmussen har blant annet turnert med Godspeed You! Black Emperor, Tashi Dorji, Chris Corsano, og vunnet NTNUs jazzpris.

Nå kan du møte denne herlige gjengen på figurteateret førstkommende torsdag.

Les mer om:

Konsert Figurteateret
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.