Enkelte politipatruljer i Lofoten bevæpnes 17. mai. Bildet er tatt fra en øvelse.

Politiet i Lofoten bevæpnes 17. mai

Skrevet av Thomas Rud
01.05.2019 08:00

Utvalgte politipatruljer bevæpnes i Lofoten på nasjonaldagen.

Forrige uke bestemte politidirektoratet at operativt politi over hele landet skal bevæpnes 17. mai. Dette for å kunne reagere umiddelbart hvis det skulle oppstå terrorangrep mot større arrangement og folkeansamlinger på nasjonaldagen. 

Det er opp til lokalt politi å bestemme hvilke arrangementer det skal være bevæpnet politi ved. Politioverbetjent Dag Sture Strøm på Leknes bekrefter at at politiet i Lofoten følger anbefalingene fra politidirektoratet. 

– Det er gitt bevæpning til enkelte patruljer som jobber på 17. mai i Lofoten. Det handler om at vi følger de anbefalingene vi får. Det er ingen spesielle trusler mot Lofoten. Vi hadde bevæpning også i fjor, og i de årene det var fast bevæpning av politiet, sier Strøm. 

Han sier politiet planlegger også andre sikkerhetstiltak. Om dette innebærer å stenge ulike veier ved hjelp av busser for å hindre at biler kjører inn i folkemengder vil ikke Strøm kommentere. 

– Jeg tror ikke vi skal si så mye konkret om hvordan vi skal legge opp sikkerheten rundt 17. mai, sier politioverbetjenten. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.