Den første utgaven av Arctic Race of Norway gikk innom Lofoten. Nå er rittet tilbake og for første gang sykles det fra Å. Foto: Pauline Ballet/Arctic Race of Norway

Politiets råd til publikum

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
14.08.2019 18:50 - OPPDATERT 22.01.2020 12:47

Arctic Race starter på Å i Lofoten og går videre gjennom Lofoten og Vesterålen, før den søndag 19. august ender opp i Ofoten. Politiet har noen gode råd til publikum.

- Vi gleder oss til folkefesten og oppfordrer alle til å sette seg inn i vegstegninger og være litt ekstra tålmodige disse dagene, sier Bent-Are Eilertsen stabssjef for Nordland politidistrikt. 

Politiet samarbeider tett med kommunene, Forsvaret, Sivilforsvaret og selvfølgelig arrangør Arctic Race of Norway med å skape en trygg ramme for arrangementet. I tillegg er Utrykningspolitiet og politimotorsykler fra Oslo politidistrikt hentet inn for å forsterke politiet lokalt i forbindelse med sykkelløpet.

 - Vi ønsker at dette skal bli en fin folkefest og vi skal gjøre vårt for at det blir en sikker og god gjennomføring både for syklistene og for publikum, sier Eilertsen.

Bevæpnet politi
Han forteller at politiet vil ha både synlig og usynlig sikkerhetstiltak, i tillegg kommer de til å være bevæpnet under gjennomføringen av Arctic Race.

- Det er ikke noen konkret trussel mot arrangementet, men på grunn av den generelle forhøyede trusselsituasjonen i landet og for å ivareta sikkerheten og en god beredskap er tjenestepersonene bevæpnet, sier stabssjefen i Nordland.

Politiet minner også om at Luftfartstilsynet har utarbeidet et regelverk som gjelder bruken av droner hvor det står at det er forbudt å fly med drone over festivaler og sportsarrangement. Les mer om regelverket her https://luftfartstilsynet.no/dronelek/

Les mer om:

Arctic Race 2019
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.