Ordfører Remi Solberg bekreftet under denne ukens kommunestyremøte at det blir IKKE vannledning til ytre Borgfjord med det aller første.

Kommunen prioriterer ikke vann

Under kommunestyrets spørrerunde fikk Ordfører Remi Solberg direkte spørsmål om hvorfor kommune ennå ikke har påbegynt hverken arbeid eller forberedelser til den vannledninga innbyggerne i Ytre-Borgfjord ble lovet før jul.

- Etter at vara-ordfører Anne Sand personlig inspiserte ytre-Borgfjord i vinter, fikk vi et håp om at den vannledninga innbyggerne som bor her så inderlig trenger kunne bli en realitet. Nå har vi siden da ikke sett noe som helst til kommunens folk og slett ikke noen aktivitet som tilsier at kommunen har planer om å holde det løfte vi mener de gav oss som bor i området. Kan ordføreren gi oss et klart svar på om det noensinne kommer vann ut til oss, fikk ordfører i Vestvågøy direkte spørsmål om under spørrerunden i denne ukens kommunestyre.

Langt nede på lista 
Solberg kunne ikke gi innbyggerne i ytre-Borgfjord forhåpninger om noen snarlig løsning på vannproblematikken, selv om han har stor forståelse for de vansker det medfører å bo i et område uten godt nok vann.
- Etterslepet på vann- og kloakkledninger i kommunen er desverre så stort at vi er nødt til å prioritere prosjekter som er vedtatt tidligere enn akkurat vann til ytre Borgfjord. Det er riktig å si at det prosjektet ligger ganske langt nede på lista over prosjekter som vi må gjennomføre. Vi bruker alt av ressurser i overskuelig fremtid på prosjektet på Gravdal, og i Stamsund. Når vi har fått unna de områdene, så vil vi ta tak i situasjonen i området ytre Borgfjord, svarte Solberg på spørsmålet.

Dermed må de som bor i ytre Borgfjord belage seg på lang tids venting før det endelig kommer rent vann til bygda, på tross av tidligere lovnader.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.