Kabelvåg-protest kan hindre Blest-opprykk

Skrevet av Thomas Rud
28.09.2018 14:58 - OPPDATERT 29.09.2018 08:00

Kabelvåg mener Blest brukte en spiller som skulle sonet karantene mot dem i forrige serierunde. Det kan føre til poengtrekk for Blest.

Blest ILs fotballherrer kjemper om opprykk til 4. divisjon. Før den siste serierunden førstkommende tirsdag leder Blest serien to poeng foran Knausen. 

I forrige serierunde slo Blest Kabelvåg 3-1. Etter kampen har Kabelvåg lagt inn protest fordi de mener Blest brukte en spiller som skulle ha sonet karantene. 

– Nå avventer vi svar fra kretsen og deres behandling, sier spillende trener Sander Lied Edvardsen på Kabelvåg. 

Kaptein på Blest og medlem av fotballstyret i klubben Thomas Elvebakk sier klubben er overrasket over at protesten fra Kabelvåg kom. 

– Ifølge vår statistikk skal ikke spilleren ha fire gule kort. Vi har fått en mail fra kretsen der det kommer frem hvilke kamper det er snakk om. Nå skal vi bruke helgen på å komme med et svar til kretsen. Vi mener at vi ikke har gjort noe galt, og at dette må være en feil, sier Elvebakk. 

 Han sier klubben er nøye med å følge reglene. 

– Vi etterstreber å følge reglene til punkt og prikke. Vi skal gå grundig igjennom våre papirer, fortsetter Elvebakk. 

Risikerer opprykket
Hvis protesten blir tatt til følge av Hålogaland fotballkrets er én straff poengtrekk. En annen mulig straff er bot. Spilleren som skulle ha sonet karantene kan også måtte komme til å sone denne på et senere tidspunkt. 

Hvis både Blest og Knausen vinner sine kamper tirsdag vil Blest-opprykket ryke hvis Blest mister seieren mot Kabelvåg. 

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt en protest fra Kabelvåg. Denne er nå under behandling i domsutvalget i kretsen. Siden siste serierunde er på tirsdag er det naturlig at denne saken blir behandlet raskt, sier leder Daniel Kvile i Hålogaland fotballkrets. 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.