Richard Brattli gleder seg til fortsettelsen av Våronna.

Pubkvelder, frøbibliotek, konsert og gratis kino

Skrevet av Thomas Rud
26.04.2019 15:26

Den første utgaven av Våronna på Meieriet kultursenter er i gang, og det skjer mye i løpet av helga.

Fra fredag omgjøres biblioteket til pub, og den er åpen fra klokken 20.30. De som velger å ta turen får også en musikalsk opplevelse.

– Det blir en jam session med et band, og så får vi se om det dukker opp noen gjester som spiller sammen, sier kultursjef Richard Brattli i Vestvågøy kommune. 

For de yngste
Lørdag blir det noe for de yngste fra klokken 11.30 utenfor Meieriet. Der blir det såkalt frøbibliotek. 

– Her kan de plante frø som de kan ta med seg hjem. Dette varer cirka en times tid ut fra hvor mange som møter opp, sier Brattli. 

Lørdag kveld er det igjen duket for pubkveld i biblioteket. Da åpner puben klokken 18, og det blir irsk musikk i konsertsalen fra klokken 19. 

– Det blir en norsk og nordnorsk tvist på dette, og det blir et stort band med syv lokale musikere og tre musikere fra Irland. Pubkvelden fortsetter etter konserten, forteller Brattli. 

Gratis kino
Søndag blir det igjen noe for hele familien. Da er det gratiskino med animasjonsfilmen «Sangen fra havet». Filmen starter klokken 16. 

– Man kan komme å hente billetter, og da er det førstemann til mølla for å få de beste plassene, sier Brattli. 

Kultursjefen sier er takknemlig for at både Vestvågøy blomster og de lokale barnehagene har bidratt med dekorasjoner til helgens arrangement. 

 – Dette er en av de største lokale produksjonene vi har gjort, og vi ønsker at det skal bli en årlig tradisjon. Vi ønsker å benytte oss av lokale krefter samtidig som vi skal hente inspirasjon utenfra, slår Brattli fast. 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.