Maria Rasmussen Melhus plasker med halen i vannet under lysvandringa i Sørvågen.

Publikumsrekord på lysvandring

Skrevet av Marius B. Staveli
29.10.2018 15:56 - OPPDATERT 31.10.2018 09:45

Lysvandringa på Sørvågen samlet mellom 400 og 500 personer i sitt andre år.

Lysvandringa i Sørvågen ble utsatt mange ganger, men endelig var været stabilt nok til at publikum kunne ta del i arbeidet som er gjort. Løypa rundt sørvågvannet var pyntet med installasjoner, små lysende kunstverk og performancekunst. Og selv om været var bedre enn på lenge, var det kaldt nok å være havfrue hele kvelden.

Maria Rasmussen Melhus var uansett i strålende humør, selv om hun var frossen etter å ha tilbragt hele kvelden i vannkanten.

– Jeg er veldig glad i lysvandringa. Jeg synes det er et flott arrangement, og jeg vet at folk reiser hit til Sørvågen for å være med på det, sier Rasmussen Melhus.

– Samtidig så gleder de som bor her seg til det også. Det er fint at vi har et arrangement i Sørvågen som folk ser sånn frem til. Noe som ikke alle har. Det er mange som har brukt mye tid på å få til dette, sier Rasmussen Melhus.

En av de som har brukt mye tid på det er hennes mor, Ingunn Rasmussen.

– Vi gjør det for å lyse opp litt før mørketida virkelig kommer, sier Rasmussen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.