Utsikt over Reine fra Reinebringen (Foto: Wikimedia commons - Kajakalas).

Reinebringen er stengt

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
03.06.2019 10:34 - OPPDATERT 04.06.2019 23:42

Fra i morgen vil det være forbudt å gå på fjellet Reinebringen. Det melder Moskenes kommune i en pressemelding.

Rådmann Steinar Sæterdal skriver i pressemeldingen at «På grunn av arbeid med utbedringer av stien til Reinebringen vil alle stier opp til toppen være stengt for publikum i perioden fra 4. juni til ca. 14. juli».

 Det er arbeidet med fortsettelsen av den etter hvert så mye omtalte sherpastien som settes i gang fra i morgen. Reinebringens store popularitet har medført stor slitasje på terrenget og utbedringer er derfor nødvendig.

Kommunen sier at terreng og værforhold gjør at dette arbeidet må foregå i sommersesongen mens det er flest besøkende. Arbeidet gjøres av åtte av Stibyggjaren sine ansatte. De åtte er sherpaer fra Nepal som er spesialister i denne type arbeid.

Det vil enkelte dager også foregå helikoptertransport i området. Avstengingen er nødvendig for å sikre arbeiderne en trygg arbeidsdag.

 «Vi ber om forståelse for dette og er sikker på at stengingen blir respektert. Vi beklager ulempene som dette medfører for deg og vil minne på at det finnes mange andre fine turmål i Lofoten», heter det videre i pressemeldingen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.