Ikke overraskende er Reinebringen det fjellet som har hatt flest besøkende til nå i år. Foto: earthtrekkers.com

Reinebringen mest populær

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
05.09.2019 12:05

Lofoten friluftsråd har i 2019 brukt mye ressurser på å foreta tellinger på et utvalg turmål rundt omkring i Lofoten.

Det skriver Peter Andresen, daglig leder i Lofoten friluftsråd i en pressemelding.

- Vi har selv utplassert 13 persontellere og en sykkelteller, mens vi samarbeide med Nordland fylkeskommunes besøksforvaltningsprosjekt har hatt 5 persontellere og 1 sykkelteller utplassert. I tillegg har Moskenes kommune hatt en teller på Reinebringen. Vi har nå fått sammenstilt data fra alle persontellerne og lagd en oversikt , opplyser han.

Om tellingene
Tallene som er oppgitt i oversikten er antall passeringer av telleren, og ikke antall personer. På stier der det er naturlig å gå frem og tilbake samme veien, f.eks. Festvågtind og Mannen, kan man få et rimelig anslag på antall personer som har besøkt turmålet ved å dividere med to. For andre turmål er det ikke mulig og fastslå antall passeringer, bare noe om bruken av den eksakte sti, og mindre om antall personer som har gått til turmålet. Alle tall er derfor oppgitt som antall passeringer og ikke antall personer.

Besøkstallene
Generelt er bruken av stiene vi har hatt tellinger på høye. Naturligvis er det noen stier som skiller seg ut med veldig høye tellinger: Reinebringen, Kvalvika, Ryten og Fløya er de stier med størst besøkstall, forteller Andresen.

Her er de fem mest besøkte:

  • Reinebringen - 71.079
  • Kvalvika - 67.374
  • Fløyfjellet - 60.364
  • Ryten - 58.414
  • Eggum - 58.175
 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.