Ørjan Arntzen i Lofoten Matpark ledet møtet mandag.

Reiselivet vil ha privat drift av turistinformasjonen

Skrevet av Thomas Rud
12.11.2018 18:14

Mandag holdt reiselivet drodlemøte om ny turistinformasjon i Vestvågøy.

Etter oppdrag fra Vestvågøy kommune arrangerte Lofoten Matpark et fellesmøte for flere reiselivsaktører i kommunen mandag. 

Etter at kommunen stengte turistinformasjonen på Meieriet kultursenter tidligere i høst ønsket de nå å få innspill fra næringa i hvordan man kan drive en turistinformasjon i Vestvågøy. 

Hovedønsket til reiselivsaktørene var at de ønsket seg tilbake til hvordan det har vært tidligere. Nemlig at man driver en turistinformasjon privat med økonomisk driftstilskudd fra kommunen. 

Ut fra gruppearbeidet mellom aktørene kom det også frem at de ønsket at plassering, skilting, kompetanse, lønnsomhet og nærhet til reiselivsbedrifter måtte bli bedre i en ny turistinformasjon.

Det var også viktig for reiselivet at en ny turistinformasjon greier å samle de ulike bedriftene på tvers av ulike tilbud for turister. 

Et nytt besøkssenter for turister sentralt plassert på Leknes ble også foreslått på møtet. Her luftet man mulighet for å ha enkel servering, i tillegg til en butikk med lokale varer. 

Kultursjef Richard Brattli synes det var spennende å møte næringen for å lufte meninger om turistinformasjonen.

– Vi tar dette med oss videre, og vi ønsker å legge dette frem som politisk sak før jul. Det virker som man er ganske enige på tvers av næringene, sier kultursjefen. 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.