Remi Solberg stiller på førsteplass for Arbeiderpartiet, Gøran Rasmussen Åland er på tredjeplass, Tonje Brekken på andre.

Remi går for gjenvalg

Skrevet av Marius B. Staveli
26.10.2018 16:25

Remi Solberg stiller til gjenvalg som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Vestvågøy i 2019. De neste tre plassene på valglista går til Tonje Brekken, Gøran Rasmussen Åland og Eva-Karin Busch.

– Det er hyggelig å få fornyet tillit, sier ordfører Remi Solberg.

Ordføreren er ikke preget av slitasje, og mener selv det kjennes som om at han tok ordførervervet i fjor. Etter tre år som ordfører har han lyst til å brette opp ermene og ta fatt på en ny periode. Om han får fortsette i jobben kommer an på valgresultatet.

– Vi er godt fornøyd med jobben han har gjort. Remi er en god leder. For å være en god leder må man være glad i de man leder, og Remi er det, sier Gøril Anita Jensen som har ledet nominasjonskomitéen.

Tonje Brekken har fått tillit som varaordførerkandidat. Hun bor i dag i Flakstad og er flyktningekonsulent i Moskenes kommune, men hun flytter til Vestvågøy i god tid før valget. Hun sitter i styret i Flakstad Arbeiderparti.

På tredjeplass er Gøran Rasmussen Åland. Han har vært aktiv i AUF tidlig i sitt politiske virke. Han ble valgt inn for Venstre til det sittende kommunestyret, men har brutt med partiet og meldt seg inn i Arbeiderpartiet.

På fjerdeplass på lista er erfarne Eva-Karin Busch. Hun gleder seg over at det er unge folk på listeplassene over henne.

– Kommunevalget er i stor grad et personvalg, og jeg tror vi har gode personer på lista. Det er ingenting som tyder på at vi skal gjøre et dårlig valg basert på våre kandidater, sier Busch.

Hun forteller at partiprogrammet vil bli klart etter at det er vedtatt av medlemsmøtet den 13. november, og at nominasjonsmøtet vil være den 29. november. Frem til da vil ikke Arbeiderpartiet snakke om hvilke saker de skal kjøre på frem mot valget høsten 2019, men litt lar de seg lokke til å lekke.

– Det blir et nøkternt program. Noe annet har vi ikke anledning til. Det skyldes at vi er nødt til å få en sunn drift i kommunen. Uten en sunn drift og god økonomisk kontroll, mister vi handlingsrom, sier ordfører Remi Solberg.

Han erkjenner at å gå inn i et valgår med et negativt driftsresultat ikke er optimalt.

- Det er uheldig, og jeg skulle gjerne vært det foruten. Vi må derimot forholde oss til virkeligheten, sier Solberg.

At han har fått med seg Tonje Brekken og Gøran Rasmussen Åland på laget er med på å motivere han til å satse mot en ny periode.

– VI har fått på plass et flott lag, og det erekstra motiverende å satse mot fire nye år når denne gjengen er med. VI får inn yngre krefter på lista, og ikke minst har vi med oss den erfarne Eva-Karin Busch som har stor politisk ballast, sier Solberg.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.