Slik marinerer du kvalkjøttet: - Så enkelt, så godt

Et så godt kvalkjøtt skal ikke kastes bort i en gryte. Få det på grillen i godværet, er ferskvarejef Kristoffer Sandholm sin oppfordring.

Ferskvaresjef ved Bunnpris & Gourmet Leknes, Kristoffer Sandholm, med årets kvalkjøtt.
Ingredienser:
1/2 dl Kikoman soyasaus
1/2 dl Solsikkeolje
1/2 Chilli
5 fedd Hvitløk
1 ss Salt
1 fl. Trollfjord (eller annet mørkt øl)
 


Så enkelt:

Kutt opp chilli og hvitløk i passe store biter, og bland sammen med resten av ingrediensene. Skjær opp kvalkjøttet i lillefinger-tykke skiver, og fordel dem i marinaden.- Pass på at alle sidene av kjøttet får tilgang til marinaden, gjerne rør litt på dem i løpet av det døgnet marinaden og kjøttet står på kjøl, sier solstrålen bak ferskvaredisken på Bunnpris & Gourmet Leknes, Kristoffer Sandholm.

Grilling
- Dagens kvalkjøtt er så godt at det kan spises rått, men mitt beste resultat får jeg ved å grille skivene ett minutt på hver side. Da er de nesten rå i midten, og samspillet mellom marinaden og kjøttsmaken nærmest danser over tungen, sier Kristoffer. Men husk å la kjøttet og marinaden få bli romtemperert før grillingen.Tilbehøret

En slik smakfull marinade kommer til sin rett sammen med milde, gode smaker i en potetsalat, noen grillede maiskolber og en frisk grønn salat. Det hele bundet fint sammen med et stort skjeblad peppersaus.

- I glasset ved siden har jeg natrurligvis mange favoritter, og de aller fleste serveres iskalde. Men her er det opp til hver enkelt hva de vil skylle ganen med, drikken spiller uansett bare en liten birolle i en så god middag, avslutter kokken bak ferskvaredisken på Bunnpris.

For flere gode tips og tilbud, følg Bunnpris & Gourmet Leknes på facebook.