Rikke-Louise Arctander ble årets lærling.

Rikke-Louise ble årets lærling

Skrevet av Thomas Rud
19.12.2018 15:17 - OPPDATERT 19.12.2018 18:00

Rikke-Louise Arctander fra Vest-Lofoten videregående skole er årets læring.

Flerfaglig opplæringskontor bestemte i fjor at de skulle dele ut pris for årets lærling og årets instruktør. 

De som får prisen skal ha bidratt til å øke interessen for og kvaliteten i opplæringen av fagarbeidere. 

Årets lærling er Rikke-Louise Arctander. Hun går kontor- og administrasjonsfag ved Vest-Lofoten videregående skole. Hun har ifølge juryen tatt nye oppgaver som en utfordring. 

– Dette er helt sykt, og jeg hadde ikke forventet dette. Det gir meg lyst til å jobbe enda hardere, og fortsette å stå på videre. Det gir meg mye motivasjon, sier Arctander. 

Videre står det i begrunnelsen at «Hun tatt eksamen i manglende fag for å redusere læretiden og stå faglig enda sterkere. Rikke-Louise oppleves som en stabil og trygg lærling som har lett for å ta opp ting i møte med lærebedrift og opplæringskontor. Hun er til å stole på og gjennomfører sine arbeidsoppgaver på en presis og ryddig måte».

Årets instruktør er Bent Windsrygg fra Fr. Wangsvik AS. Han får prisen på grunn av sitt store engasjement for elevene, og har lagt til rette for at læringsmiljøet skal være best mulig sammen med bedriftens ledelse. 

«Han er en meget god representant for faget og har en tillitsvekkende framferd i møte med lærlingene. Bent gjennomfører regelmessig en felles oppfølging alle lærlingene hvor også andre fagarbeidere i bedriften bidrar med sin kompetanse og erfaring», står det i begrunnelsen. 

– Det er en stor anerkjennelse og ære. Dette setter jeg stor pris på. Det er takket være gode kolleger og ledelse at vi leverer det som må til for at elevene skal stå best mulig rustet til fagprøven. Jeg vil også takke opplæringskontoret. Deres støtte er vi helt avhengig av, sier Windsrygg. 

Prisvinnerne får et fat fra en lokal kunstner og et stipend på 5.000 kroner hver. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.