Vestvågøy Røde Kors i fjorårets juleaksjon, Bak fra venstre: Torill Jusnes, Unni Larsen, Vesla Sandsund, Signy og julenissen Ildrid Walle. Foran fra venstre: Lillian Stokvold, Ann-Mari Jakobsen og Annemor Lindgaard. Foto: Kurt E. Kleppe-Holm.

Røde Kors med alternativ julegaveaksjon

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
18.11.2020 06:15 - OPPDATERT 18.11.2020 08:32

Vestvågøy Røde Kors har siden de siste 14 årene samlet inn julegaver til de som sliter i samfunnet. I år har de frivillige damene tenkt annerledes.

2020 har vært et vanskelig år for mange, også i Vestvågøy. Vestvågøy Røde Kors ønsker også i år å gjennomføre sin tradisjonsrike juleaksjon. Nestleder i Nordland Røde Kors, Bjørg Arntzen forteller at de i år, på grunn av koronapandemien har vært nødt til å tenke annerledes.
- På grunn av koronapandemien kan vi ikke ta imot julegaver slik vi har pleid å gjøre. 
Givergleden har i alle år vært enorm, så det synes vi er litt leit. Men det får dessverre vente til det er trygt igjen, sier hun.

Hun forteller at lokallaget likevel ønsker å skape glede for de som av en eller annen grunn sliter økonomisk.
- I år vil vi dele ut gavekort på dagligvarer til de som har behov for hjelp. Det er kanskje ikke like spennende som en julegave, men vi vet likevel at det også er behov for dagligvarer, sier hun.

- Hvordan skal så folk som har behov for hjelp komme i kontakt med dere?

- De som måtte trenge en håndstrekning kan ringe Torunn Rønningen i Vestvågøy Røde Kors (411 92 102), eventuelt sende en sms, så ringer hun opp igjen. Det er selvsagt fulle diskresjon rundt det hele, lover Arntzen.

Hun lover også at alle som får hjelp vil kunne handle inn julemat i god tid til julaften.
- Vi har satt frist for å melde inn behov til søndag 13. desember. Tirsdag 15. desember kan alle som har fått bekreftet hjelp fra oss komme på Røde Kors-huset i Fygleveien  mellom kl. 17.00 og 19.00 og hente gavekortene. Vi ønsker å bidra til at så mange som mulig skal få en flott jul, sier Bjørg.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.