Roger Johansen Group. Foto: Bjørn Erik Pedersen.

Roger Johansen til Elijazzen

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
04.01.2020 10:05 - OPPDATERT 05.01.2020 07:47

For 12 året på rad arrangeres Elijazzen. I år både på Hamnøy og Fredvang. Et navn er allerede bekreftet, og det er ingen hvem som helst som er spikret.

Roger Johansen fra Bodø ble sommeren 2019 tildelt Stubøprisen, nordnorsk jazz´ høyeste utmerkelse, og prisen deles ut til en person som gjør eller har gjort en særlig innsats for jazzmiljøet i Nord-Norge.

Roger Johansen er en jazztrommeslager av format, heter det i en pressemelding fra Elijazzen.

I mer enn 25 år har han jobbet med de største navnene innen jazzen og bidratt på album med alt fra Tungtvann til Nora Brockstedt. Han har selv spilt inn fem soloalbum så langt, og bidratt på mer enn 60 plateinnspillinger for andre.

- En konsert med Roger Johansen Group er en sann ørefryd. Man trenger ikke være jazzinteressert for å ha en fin opplevelse med denne gjengen. I Rogers komposisjoner høres hint fra så vel Willie Nelson og James Taylor, til Joni Mitchell og Norah Jones. Rogers melodier favner det man trenger for en fin kveld – vokaljazz med poplakk, melodiøse vers- og refrenglåter spilt av noen av Norges fremste jazzmusikere.

Roger Johansen ble tildelt den prestisjetunge Stubø-prisen under Festspillene i Nord-Norge i Harstad i juni 2019 for sitt jazzmusikalske arbeid, og dette er hans første besøk på Elijazzen.

Elijazzen har de siste par årene blitt arrangert på fiskemottaket på Hamnøy, men vil i 2020 gå tilbake til Krambua og mer intime konserter med maks 100 personer per konsert. Vi har fått tilbakemeldinger fra publikum og musikere at den intime stemningen på Krambua er selve sjelen i denne festivalen, kontakten mellom publikum og musikere er fantastisk på Krambua.

Elijazzen 2020 vil bli arrangert fra 30.april – 3.mai.

- Vi jobber med programmet og det vil bli arrangert konserter på Eliassen Rorbuer på Hamnøy og på Lydersen Rorbuer fra torsdag – søndag da dette er en langhelg, heter det i pressemeldingen fra Elijazzen.

Les mer om:

Fredvang Elijazzen Hamnøy
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.