Russepresident Johannne Haakestad sammen med ordfører Remi Solberg.

Russen vil plukke søppel og rydde opp etter seg

Rødrussen på Leknes har inngått samarbeid med Clean Up Lofoten om å holde sin sti ren.

Tips oss

Årets rødruss vil vise at de bryr seg om miljøet, og har derfor inngått et samarbeid med LAS og Clean Up Lofoten. 

Hver russ får utdelt en pose de kan plukke søppel i, og fyller man opp posen får man også en russeknute. 

– Rødrussen får mye oppmerksomhet fra barn og unge, og da gjelder det å være gode forbilder for dem. Vi vil vise at det er viktig å plukke opp etter seg, sier russepresident Johanne Haakestad. 

I tillegg blir det mulighet for å russen å fylle opp posen på russerebusen. 

– Da er en av postene å fylle opp posen, fortsetter Haakestad. 

Russepresidenten synes det er flott at russen kan ta et miljøansvar i forlengelsen av skolestreik for miljøsaken. 

– Det er vi som arver planeten. Vi vil vise at vi bryr oss og vi vil også inspirere de eldre til å bry seg litt mer, sier Haakestad. 

Stolt ordfører
Også Vestvågøy-ordfører Remi Solberg (Ap) synes det er flott at russen tar et miljøansvar. Clean Up Lofoten har fått penger til prosjektet fra Handelens Miljøfond. 

– Vi får knapt bedre ambassadører for miljøsaken enn disse ungdommene. Det er jo de som skal ta over, og det er de som engasjerer seg i miljø og natur. Jeg synes det er flott at de har den bevisstheten, og det er ikke noe som kommer av seg selv. Det handler om å starte med det enkle og med seg selv. Når man ser søppel på bakken kan man plukke det opp, sier Solberg. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Han skryter av jobben Clean Up Lofoten har gjort de siste årene, og minner på at miljøkampen starter lokalt. Solberg trekker spesielt frem problemet med plast i natur og sjø. 

– Det er noe vi må løse nå, og det krever handling. Det er et globalt problem, men det må håndteres lokalt, sier ordføreren. 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.