Direktør ved FHI, Camilla Stoltenberg (t.v.) og UiT-rektor Anne Husebekk signerte i dag en avtale om samarbeid. Foto: David Jensen.

Samarbeider om folkehelse

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
18.01.2020 12:41 - OPPDATERT 18.01.2020 13:30

UiT Norges arktiske universitet og Folkehelseinstituttet skal styrke samarbeidet om folkehelse gjennom en ny avtale.

Det skriver UiT på sine hjemmesider.

Folkehelseinstituttet (FHI) og UiT har hatt et utbredt samarbeid helt siden 70-tallet. Avtalen som i går ble undertegnet av UiT-rektor Anne Husebekk og direktør ved Folkehelseinstituttet (FHI), Camilla Stoltenberg, legger i så måte til rette for å videreutvikle samarbeidet. Avtalen skal være et virkemiddel for å fremme felles faglige interesser.

– FHI lager avtaler med alle de store universitetene. Disse er viktige fordi de formaliserer samarbeidet mellom store folkehelseaktører i Norge, gjør mulighetene for ansettelser i delstillinger hos hverandre og samarbeid innen forskning enklere, og legger forholdene til rette for veiledning av studenter i samarbeid mellom FHI og UiT, sier Husebekk til UiTs journalist.

I avtalen ligger det en ambisjon om å initiere felles forskningsprosjekter og stimulere til nettverksetableringer og annet faglig samarbeid. De to institusjonene ønsker å utvikle en praksis med utveksling av vitenskapelige bistillinger. Videre skal både UiT og FHI være behjelpelige med å skaffe til veie gode veiledere for stipendiater knyttet til den andre institusjonen. Partene vil også legge til rette for at FHI kan bidra i studentundervisning ved UiT og at FHI vil stille praksisplasser til rådighet for UiT.

Avtalen gjelder i utgangspunktet i fire år.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.