Dag Hugo Olsen er imponert over givergleden, og minnes samtidig tiden på sykehuset. Foto: Maja Borgvatn Karlsen / Foto: Privat

Samlet inn 424.140,- kroner. Dag Hugo avsluttet aksjonen med en rørende melding

Skrevet av Lars Eidissen
13.03.2018 09:55 - OPPDATERT 13.03.2018 23:00

I går ble Dag Hugo Olsens utrolige innsamling til Barnekreftforeningen avsluttet. Målet med å få inn 10.000 kroner ble så til de grader knust.

Siden Dag Hugo opprettet innsamlingsaksjonen på facebook 21. februar, har over 1700 personer bidratt med små og store summer. Natt til tirsdag denne uken avsluttet innsamlingen med følgende sluttsum; 424.140,- kroner, firehundrede-og-tjuefire-tusen-etthundrede-og-førti kroner!

En halv time igjen av aksjonen skrev Dag Hugo, som selv var kreftsyk som barn, på innsamlingsaksjonens Facebook-side:

"Før var det en som måtte se på at fire av sykehuskompisene sine svant hen. Nå, takket være folk som dere, kan fire se på at en ikke klarer seg. Håpet er at snart kan alle fem gå sammen ut den sykehusdøra."

Mistet bestevenn

Et av de sterkeste minnene fra tiden i sykehussengen som barn, var å miste bestevennen sin til kreftsykdommen. Bare 10 år gammel døde Marius fra Kvaløya. Dette har selvfølgelig fulgt Dag Hugo tett, spesielt nå under innsamlingsaksjonen.

- Bestevennen min på sykehuset, som var der hele tiden, klarte seg ikke. Han var langt fra den eneste som ikke overlevde, forteller Dag Hugo.

Dag Hugo og hans familie har 29 år etter fortsatt god kontakt med familien til hans avdøde sykehusvenn, og flere av de andre familiene fra tiden på sykehuset.

- Man sitter der sammen på sykehuset i tragiske omstendigheter. Det knyttes sterke bånd av slikt, sier Dag Hugo.

- Det har gjort et kjempeinntrykk

Ada Kristoffersen er mamma til Marius som gikk bort 10 år gammel i 1992. Hun har fulgt aksjonen til Dag Hugo Olsen med stort engasjement.

- Det er helt fantastisk. Det er det. Jeg er fortsatt støttemedlem i Barnekreftforeningen, sier hun.

Både det innsamlede beløpet og Dag Hugos sterke melding på siste kvelden har beveget henne.

- Det har gjort et kjempeinntrykk. Det er helt utrolig den effekten han har fått, sier Kristoffersen.

BEVEGET: Mamma til Dag Hugo Olsens bestevenn i kampen mot kreften, Marius Kristoffersen som bare ble 10 år, har fulgt innsamlingsaksjonen med stor glede og stort engasjement. Foto: Privat

Håper det brukes som turpenger

Hun har et klart ønske om hvor hun ønsker pengene før og fremst skal gå.

- Jeg håper pengene blir øremerket turer for barna, sier hun.

Et kjært minne for henne var da Dag-Hugo, Marius og en rekke andre kreftsyke barn fikk fra på tur til Danmark og Legoland.

- Mange av de som virkelig var syke, blomstret opp på de turene. Det var en jente med dit som døde kun en måned eller to etterpå. For familien var det et veldig godt minne at hun fikk være med på en slik tur, der det ikke var spart på noen ting, sier Ada Kristoffersen.

 

Kunne klart en halv million

Med bidrag fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør, og stor giverglede fra både Molde, Helgeland, Vesterålen, Trondheim, Oslo og ikke minst fra Lofoten, er Dag Hugo svært takknemlig, stolt og litt sliten:

- Jeg har ikke fått summet meg ordentlig enda, det er mye å ta inn over seg. Men det er jo helt enormt, sier Dag Hugo, og fortsetter:

 - Jeg tror vi kunne klart en halv million, men på et eller annet tidspunkt måtte vi sette et stopptidspunkt. Noen begynte nok å gå litt lei, men samtidig har jeg fått kommentarer om at dette er det beste som har skjedd på facebook på mange år.

 Noe som har vært gjennomgående for måten Dag Hugo har fremstått på under denne innsamlingsaksjonen, er å være åpenhjertig takknemlig og skyve fra seg æren. Som han skriver i sitt første innlegg etter innsamlingsstoppen:

”Jeg er imponert over hva vi har klart å fått til. All æra te dokk!”

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.