Linnea Nilsen spiller Selkie og holder den skinnende havkulen. Alle foto: Siriann Petronella Berdal og Kjell Ivar Hansen.

Selkie mot Straumen

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
11.09.2019 10:20 - OPPDATERT 20.11.2019 20:47

Lørdag er det duket for tidenes første familiemusikal på Røst. «Selkie mot Straumen» er et nyskrevet manus inspirert av gamle Lofoten-eventyr og ideer fra barna selv.

Handlingen er lagt til bunnen av Moskenesstraumen hvor den onde Moskeneskjerringa bor. Det er teaterinstruktør Siriann Petronella Berdal som har skrevet manus, og som også har regi på stykket.

- Stykket tar for seg det å være annerledes, føle seg utenfor, mobbing og makt, forteller hun.

Det er det nystartede Røst Teaterlag som arrangerer forestillingen i samarbeid med Teaterøya.

Det er ingen tvil om hva Ruth Marie Adolfsen, Hannah Torsteinsen, Lovise Ekrem og Sofie Marie Adolfsen, spiller. Ja, du gjettet riktig, de spiller reker.

- Dette er den først familemusikalen på Røst noen sinne og den første forestilling arrangert av Røst teaterlag. Så dette er veldig stas, sier hun.

- Selkie er en ung jente som ble skyllet opp av havet for mange år siden. Hun vet det ikke selv, men føler en voldsom dragning mot havet. En dag kaller havet henne tilbake ved å sende en skinnende kule. På bunnen av Moskenesstraumen bor den onde Moskeneskjerringa. Hun sluker alt og vil ta over hele havet, forteller Siriann.

Sildestimen er også med. Nikoline Hermann, Mina Storåker, Emilia Skog Jensen, Lilly Österdahl, Celina Evjen Isaksen, Alexandra Jakobsen,  Anne Skog Jensen, Ziedune Cerniavskyte.

- Hun forsøkte også å sluke Selkie da hun var bare noen dager gammel. Det var derfor havet reddet henne ved å skylle henne på land. Nå skal vi ikke røpe for mye av handlingen, men Selkie drar i alle fall til havbunnen for å kjempe mot Moskeneskjerringa. Så får publikum se hvordan det går, sier hun.

Berdal forteller at de har lagt ned mye arbeid i forestillingen.

- Jeg begynte på manuset i januar, og allerede i april begynte vi på øvingene. Det har blitt til et dugnadsarbeid som involverer mange i kommunen, så sånn sett er det nesten synd at det bare blir én forestilling, sier hun.

Max og Chris Evjen spiller fiskere.

- Kapellmester er øymusikant, Mikael Rönnberg. Kostymene er sydd av Mariann Rånes, Wenche Pettersen, Grethe Pettersen og Janina Nilsen, forteller hun.

- Egentlig har vi lagt så mye arbeid i forestillingen at vi burde nesten reist på verdensturné, sier hun og ler.

- Men vi ser på mulighetene til å vise den ved flere anledninger.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.