Sand og Senterpartiet har grunn til å smile etter valgresultatet

Senterpartiet størst i Vestvågøy

Skrevet av Andre Bruun
10.09.2019 00:20 - OPPDATERT 10.09.2019 10:47

Etter som kveldens opptellinger ble presentert ble det mer og mer klart at Senterpartiet kom til å bli størst i Vestvågøy, og nå blir det spennende å se hvilke konstellasjoner som skapes.

En hektisk kveld for lokalpolitikerne på Meieriet kulturhus endte med en noe overraskende seier til Senterpartiet, og dermed blir det knallharde forhandlinger om ordførervervet.

Vaktskifte 
- Vi er stolte over valgresultatet. Det er et resultat av klare politiske budskap, sterke standpunkt og god distriktspolitikk, forteller ordførerkandidat Anne Sand etter at valgresultatet er klart.

Sand har styrket kandidaturet sitt betraktelig, og er noe ordknapp på hva som vil skje videre fremover.
- Jeg er ordførerkandidat, og Senterpartiet er størst i Vestvågøy. Det er utgangspunktet, så vil forhandlingene med de andre partiene vise veien videre, sier hun.

Fra Slagsvoll Vedum besøkte Vestvågøy for noen uker siden, til valgnatten, har Senterpartiet hatt en stigende kurve, og har på to tre uker gått fra 4 prosent bak Arbeiderpartiet på prognosene til en klar seier etter opptalte stemmer. Senterpartiet endte til slutt opp med 29,9% av stemmene, og er med det ganske klar vinner i Vestvågøy.

For Arbeiderpartiet betyr det at valgkampen må evalueres og konklusjonen blir like spennende for nest største parti i kommunen som det blir for vinneren.

Tallene 
- Tallenes tale viser at vi er nest største parti, sier Remi Solberg, ordfører i Vestvågøy og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet.

Ordførerens parti, samlet 24,8% av stemmene, og havner med det et lite stykke bak Senterpartiet.

Remi Solberg og Anne Sand står foran en spennende forhandlingsperiode

- Videre fremover skal det forhandles og dagsorden skal settes for de neste fire årene fremover. Det er umulig å si per nå hva som vil bli veien videre fremover, sier Solberg.

For Høyre må det en evaluering av partiets program til. Resultatet ble på 10,7% og ender med det opp bak SP, H og FrP.

Wiik (KrF 5,8%) og Solås (H 10.7%) i samtaler etter klart valgresultat

Fremskrittspartiet endte opp med 15,8% av stemmene, og er med det tredje størst i kommunen.

FrP blir tredje størst i kommunen
- Vi er godt fornøyd med posisjonen vår, sier Jim Andreassen fra Fremskrittspartiet.

- Det vi er mest redd for, er at politikken fremover blir like forutsigbar og lite konkret som de siste fire årene. Vi håper å kunne få til et samarbeide retning høyre i politikken, og ser frem til konstruktive forhandlinger i tiden fremover. Vi har veldig mange gode løsninger for kommunen, sier han.

Les mer om:

Valg 2019
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.