God stemning: Nina Beyer og Anders Tangrand har straks alt klart før åpningen av galleriet. FOTO: Thomas Rud

Silo får turistinformasjonen i Vestvågøy

Skrevet av Thomas Rud
12.03.2019 10:37 - OPPDATERT 12.03.2019 18:01

Tirsdag formiddag bestemte Vestvågøy kommune seg for å gå for tilbudet fra Silo for drift av turistinformasjonen.

– Vi har besluttet at vi går for tilbudet mottatt fra Silo om drift av turistinformasjonen, sier rådmann Kjell Idar Berg. 

Silo er et galleri i Meieriet kultursenter som åpnet høsten 2018. De jobber med lokal kunst og håndverk og drives av billedkunstner Nina Beyer og glassblåser Anders Tangrand. 

– Vi fikk beskjeden nå i formiddag. Vi er kjempefornøyd og veldig glad for den beskjeden, sier Nina Beyer. 

Næringssjef Sigve Olsen er også fornøyd med avgjørelsen. 

– Vi er veldig glade for å få dette på plass og for å ha tatt et valg. Jeg hadde en hyggelig prat med Nina i morges, og de var selvsagt glade for å få oppdraget, sier Olsen. 

Han mener det er uheldig at Vestvågøy har gått uten turistinformasjon siden i høst. 

– Det har vært en relativt stille periode selv om vinterturismen har tatt seg opp. Henvendelser som har kommet til turistinformasjonen på epost eller nett har blitt besvart. Vi har dessverre ikke hatt telefontjeneste, fortsetter Olsen. 

Kommunen gir 330.000 kroner i året til driften av turistinformasjonen. Det skal være helårsdrift og følger for øvrig NHOs krav om turistinformasjon. 

– Vi jobber med en næringsplan for øyeblikket og der er turistene en sentral del. Det vil bli et nært samarbeid mellom næringsavdelinga og turistinformasjonen, men det er de som skal gjøre jobben, sier Olsen. 

Turistinformasjonen vil ha inngang fra døra som vender ut mot gata. Som et ledd i arbeidet med Storgata vil det også området rundt Meieriet oppgraderes. 

– Det blir dermed noe anleggsvirksomhet i løpet av sommeren, men vi vil merke på en god måte at det er turistinformasjon der, sier Olsen. 

Han sier at både Beyer og Tangrand har kunnskapen som kreves innen reiseliv for å drive en turistinformasjon, og at de kan skape en spennende profil på turistinformasjonen. 

– De er kunstnere og har et godt visuelt uttrykk som kan gi turistinformasjonen et løft og en merverdi. De har et helhetlig syn på hvordan de fremstår, forteller Olsen. 

Næringssjefen håper å få i gang turistinformasjonen i god tid før sommersesongen slår inn for fullt. 

– Vi hadde et opprinnelig ønske om at det skulle være på plass fra 1. april. Siden kommunen har vært forsinket vet jeg ikke om det er mulig. Jeg tenker at det bør være full drift fra 1. mai, sier Olsen. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.