Næringsminister Iselin Nybø sjarmerte geitene på Aalan gård

Sjarmerte geitene i senk

Skrevet av Andre Bruun
25.02.2020 16:55 - OPPDATERT 26.02.2020 06:36

I en hektisk hverdag fant vår nye næringsminister Iselin Nybø seg tid til å ta en svipptur til Vestvågøy etter at hun hadde åpnet Lofotkonferansen i Vågan

Vår nye næringsminister Iselin Nybø benyttet anledningen til å ta en kjapp tur til Vestvågøy etter at hun hadde åpnet næringslivskonferansen i Vågan. Med godt humør og oppriktig interesse rundt ysteriet på Aalan gård roste hun pågangsmotet til grunderne.

Bærebjelker i lokalsamfunnet 
Full av energi og med godt humør ankom næringsminister Iselin Nybø gårdsysteriet Aalan gård for å inspisere produsentene av de selverklært beste geitostene i verden.
- Det arbeidet de som jobber her legger ned er en forutsetning for den type virksomhet som gjør Vest-Lofoten og distriktsnorge til et attraktivt sted både å besøke og å etablere seg i, fortalte Nybø etter at ostesmaking, suppespising og tedrikking var unnagjort.

- Lokale grundere er bærebjelken i utviklingen av regionene. Slike som ekteparet Aalan jobber døgnet rundt, og så tar de gjerne på seg litt til. resultatet er samfunnsutvikling og nyetableringer rundt prosjektene.

Nybø til høyre med rådgiverne på trivelig kaffebesøk

Aalan gård har etterhvert utviklet seg til å bli en god destinasjon for reiselivsnæringen også, og Nybø ønsker enda flere aktører som geiteysteriet i Indre Borgpollen.
- Dette er bærekraftig turisme i praksis. For regionen så er det nå viktig å finne en god balansegang mellom bærekraftig turisme, produkt og lokalbefolkningens interesser. For næringslivet, så er det ikke for mange turister i vest-Lofoten. Oppgaven er å fordele dem bedre, slik at det blir plass til flere.

Samarbeid mellom aktører viktig 
For Aalan gård har samarbeidet mellom dem selv og Vikingmuséet vært ekstra viktig. De to aktørene har sammen skapt et totalprodukt som imponerer næringsministeren.
- De to nære aktørene har klart å skape en forbindelse mellom to forskjellige opplevelsesprodukter som sammen kompletterer hverandre og gjør at helhetstilbudet blir romslig og passer for de aller fleste, både lokale og gjester til området. Samarbeid mellom aktørene i flere forskjellige næringer, representert her, ved museum, matproduksjon, vikingliv og gårdsturisme skaper et unikt og spennende tilbud.

Etter en omvisning på Aalan, gikk turen videre til Vikingmuséet på Borg, som hun mener er et eksempel til etterfølgelse for lignende destinasjoner.
- Veksten til vikingmuséetvirker fornuftig og riktig. De klarer gjennom samarbeide med lokalbefolkningen og turoperatører å skape et unikt opplevelsestilbud til etterfølgelse for lignende aktører. 

Ministeren fikk en gjennomvisning gjennom museumsdelen, selve høvdingehuset og fikk stifte bekjentskap med guider og ta del i noe av aktivitetene gjestene får presentert. 
- I Vest-Lofoten er det ennå mye uforløst potensiale og ubrukte destinasjoner. Reiselivet er en utrolig viktig innsatsområde for destinasjonen, og regionen er langt fra mettet. Fremover må partene i samråd med hverandre og de store statlige aktørene fortsette å utvikle regionen som en fornuftig destinasjon.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.