Sjekker alle skoler etter funn av videokamera

På Hadsel videregående skole ble det funnet videokameraer i taket på seks handicaptoaletter. Nordland fylkeskommune vil nå undersøke alle skoler.


Kameraene ble funnet i vinterferien, men hvor lenge de har stått er uvisst. 

–De var så godt skjult at de kan ha stått der over noe tid. Derfor gjøres det nå en stor jobb ved skolen for å ivareta alle elever, ansatte og andre besøkende og leietakere som kan ha vært innom disse toalettene den siste tiden, sier fungerende fylkesdirektør for utdanning og kompetanse, Geir Hareide Hansen i en pressemelding. 

Saken er nå meldt til politiet, og etterforskning er satt i gang. 

Vil undersøke alle skoler

Fylkeskommunen ønsker å foreta en grundig undersøkelse av samtlige skoler i Nordland for å forsikre seg om at dette ikke er et større problem. 

I løpet av dagen i dag og morgendagen kommer Nordland fylkeskommune til å gå gjennom alle skolelokaler for å lete etter lignende kamera.
–Vi har ingen grunn til å tro at det skal være lignende tilfeller på noen andre skoler, men vi er ikke villige til å ta den risikoen, så nå går vi gjennom alle lokaler for å være sikre på at dette ikke har skjedd andre steder også, sier Hansen.

Hadsel skole har opprettet et kontaktteam som kan svare foreldre og elever på spørsmål som de måtte ha i forbindelse med saken. 

–I dag har det gått ut melding og informasjon til alle elever, foresatte og andre brukere av skolen. Det er også opprettet et eget nettområde på https://hadsel.vgs.no/ der oppdatert informasjon om hendelsen legges ut, ifølge Hansen.