Skader, samhold og seier i serieåpninga

Skrevet av Marius B. Staveli
20.10.2018 18:11 - OPPDATERT 21.10.2018 09:02

Blest var preget av nerver i starten, men fikk etterhvert kampen over i sitt spor og vant fortjent over Ankenes i en tøff kamp.

Fra første kast var det klart at kampen mot Ankenes kom til å bli et tøft, fysisk oppgjør. Venstrehendte Tarjei Limstrand ble liggende på parketten med det som så ut til å være en alvorlig skade etter det første angrepet. Nå kan han være ute resten av sesongen.

Tarjei Limstrand bæres av banen etter et angrep. Nå kan han miste hele sesongen.

– Det er synd at han bare får med seg et angrep. Han er en god og viktig spiller for oss. Vi håper han kommer raskt tilbake, sier dagens toppscorer for Blest, Håvar Eliassen.

Ifølge støtteapparatet står det etter forholdene bra til med Limstrand. Ingenting er brutt av, men han har fått hele kneet ut av ledd. Limstrand er sendt til sykehus, og det kan hende han må operere. Dermed står resten av sesongen i fare for Limstrand.

 

Kløkt og kondis

Eliassen medgir at møtet med store, sterke narvikværinger på banen kom som et sjokk på flere av spillerne. Det ble tøffe taklinger også etter at Limstrand gikk i bakken.

– Vi har vært nervøse for kampen, og det ble et sjokk for flere da vi møtte et fysisk sterkere lag. Det var vel først da det gikk opp for noen av oss hvor tøft det kan være i seriespill på vårt nivå, sier Eliassen.

Tøffe tak og tøffe taklinger i serieåpninga

Han forteller at det tidlig ble avgjort at nøkkelen for å vinne i serieåpninga mot Ankenes var kløkt.

– Vi spilte godt sammen i forsvar, og da ble det lett for kantene å springe. Vi var og klare over at vi er bedre trent enn Ankenes. Derfor bestemte vi oss for å ta de på tempo og kondisjon. Det lykkes vi godt med. Nå skal vi dusje og dra på fest, og feire Blest. Det er godt å komme dit med seier, sier Eliassen.

Nok et mål, og seieren er så godt som sikret

Han er glad for å være tilbake på håndballbanen i hjemkommunen, og er glad for at publikum også stiller opp, selv om det er to år siden sist det var et herrelag her.

– Det er publikum som gjør at det er artig å spille, så jeg håper de fortsetter å møte opp, sier Eliassen.

 

Nervøs start

Det var Ankenes som kom best i gang, og de hadde tre mål på tavla før Blest fikk summet seg. Så begynte hjemmelaget sakte, men sikkert, å hente opp igjen ledelsen. De lå aldri mer en et eller to mål bak. Da begge lag hadde tosifret antall mål var det jevnt, og i andre omgang begynte Blest å dra ifra. 14 - 14 ble til 19 - 14, og Blest så hvor det bar.

Det var langt fra en flying start på kampen for Blest, men de jobbet seg inn i kampen igjen.

Et par unødige mål på tampen, men full kontroll på kampen. Da sluttsignalet gikk sto det 20 -16 på tavla, og Blest-gutta kunne slippe jubelen løs.

Seier og to poeng i serieåpninga.

– Det var en fysisk og tøff kamp, men det er sånn det er i herrehåndballen og det må vi lære av. Spillerne er smarte, de spiller godt og det er det gode kollektivet som gjør at vi vinner denne kampen, sier trener Ole-Johnny Johansen.

– Særlig ser vi at kondisjonen og det gode forsvarsarbeidet gir resultater.

Trener Johansen medgir at det er en vei å gå. Særlig når laget kommer i angrep mener han at de er for smale og ikke utnytter bredden i laget godt nok.

 – Vi må ta frem det vi trener på, også når vi spiller kamp, sier Johansen.

Han medgir at det er et skår i gleden at Tarjei Limstrand ble skadd, og at han kan miste resten av sesongen.

– Han er en viktig spiller. Vår eneste venstrehendte. Vi måtte klare oss uten han i dag, og det gikk bra. Ellers er det bare å håpe at det går bra med ham, og at han kommer seg raskt tilbake på banen, sier Johansen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.