Skal fordele 25.000 kroner: Monica Kleffelgård Hartviksen har fått midler fra Miljødirektoratet for å motivere folk til å rydde langs strendene i Flakstad kommune. Foto: Ane Strømsvåg.

Skal fordele 25.000 kroner

Av Maja Borgvatn Karlsen
02.05.2018 14:44 - OPPDATERT 02.05.2018 17:27

Clean Up Lofoten har motivasjonsmidler til utdeling fra Miljødirektoratet. Målet er å motivere folk til å rydde i Flakstad kommune.

Pengesummen skal være en motivasjon for foreninger/lag/skoleklasser med ungdom/voksne til å rydde Vestervika og Kvalvika i Flakstad kommune.

- Siden det er store strender og et stykke å gå, så får man kr 25 000,- per strand per gang da man bør være en god gjeng på mellom 15-20 personer. Det er ønskelig å rydde både nå i vår og i høst, fortrinnsvis av de samme aktørene på samme strand. Siden disse stedene er så godt besøkt av turister, og at vi ved disse midlene kan være med å forebygge at marint avfall blir samlet og lagt i hauger, uten at avfallet blir pakket og fraktet ut, forklarer Monica Kleffelgård Hartviksen på Lofoten Avfallsselskap IKS i en pressemelding.

Fortest mulig

De som er interessert bør så fort som mulig og senest 9 mai, ta kontakt med Monica Kleffelgård Hartviksen med forslag om hvilke rydde datoer de kan. Ved flere interessert vil 2 aktører bli valgt ut. Rydding nå i vår bør gjøres så fort det er snøfritt over fjellet.

Motivasjonsmidler til skoleklasser

- For deltagelse i ryddeaksjoner generelt, har vi også mottatt motivasjonsmidler for skoleklasser. Skoleklasser som ønsker å delta med rydding i 2018 bes ta kontakt og melde seg på. Per ryddeaksjon er det i utgangspunktet avsatt kr 3000,- og vi har motivasjonsmidler til 30 aksjoner, forklarer Kleffelgård Hartviksen og oppfordrer interessenter om å følge med på Clean Up Lofotens nettside.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.