Paula Lorentzen

Skulle gjerne gått i demonstrasjonstog mot nedleggelsen av sikkerhetssenteret for fiskere

Skrevet av Frida Bakke Stensen
30.11.2019 17:08 - OPPDATERT 01.12.2019 10:07

Paula Lorentzen (19) kommer fra Bøstad , og bor nå i Madrid hvor hun går på språkskole for å lære seg spansk.

Navn: Paula Marie Kornelia Lorentzen
Alder: 19
Fra: Bøstad
Bor: Madrid
Skole/Jobb/Okkupasjon: Går språkskole i Madrid
Hobby: Maler/tegner, synger, politikk
Favorittartist: Det er så mange gode artister som ikke kan sammenliknes at jeg ikke kan velge.
Beste film: Har ingen favoritt
TV: Bruker ikke å se så mye på tv, men foreløpig er det litt dårlige spanske serier det går i med tanke på at jeg jobber med å forbedre spansken min.
Mat: Akkurat nå tar jeg nok imot all norsk mat med åpne armer

1. På en skala fra 1 til 10, hvordan har du det i dag? 
–7 av 10.

2. Du vinner en million i Lotto. Hva ville du gjøre med pengene? 
–Det høres kanskje litt kjedelig ut, men jeg tror faktisk jeg ville satt det rett på en sparekonto med høy rente. Så kunne jeg senere brukt det på bolig eller noe annet fornuftig.

3. Hvis du fikk starte en bedrift, hva skulle den selge? 
– Jeg ville startet en kafé eller en kafé-kjede som solgte alle mulige typer kakaoer. Først så ville jeg dratt på en slags «studietur» og samlet inn forskjellige unike bestemoroppskrifter fra alle slags deler av verden. Det skulle selvfølgelig vært mulig å ta seg en te eller en kaffe, men hovedproduktet ville vært kakao.

4. Hvilken årstid liker du best? 
– Jeg liker faktisk alle årstidene på hver sin måte. Syns det er litt kipt når vinteren ikke har snø eller når sommeren ikke har sol siden det er det som gjør dem til det de er. Men har ingen favoritt og det hadde vært utrolig kjedelig om det bare var en årstid.

5. Hva er meningen med livet? 
– Altså jeg tror det er meningen at man skal gjøre det beste utav det man har og får, for å få et bra liv. Et bra liv betyr ikke nødvendigvis å være rik eller få alt man vil ha, men gjøre de tingene man har lyst til og kan. Tror også at alle har forskjellige ting planlagt for deres liv og derfor er det ikke bare en fasit. Man kunne jo lett sagt at meningen er å føre menneskerasen videre, men det er jo ikke helt rett det heller. Tror i alle fall ikke at noe menneske har en fasit som går for alle.

6. Hva bekymrer deg mest for tiden? 
– Faktisk bekymrer jeg meg ganske mye for framtida nå for tiden. I det siste har det jo vært mye snakk om sentraliseringen som foregår i Nordland og dette går jo utover folkene som bor her.

7. Hvilken Netflix serie er din favoritt? 
– Akkurat nå vil jeg si at favoritten min er «la casa de papel», den er skikkelig spennende og innholdsrik. Har ikke sett den ferdig alle sesongene enda, men jeg må vente til jeg kommer hjem igjen til Lofoten fordi jeg ser den med en av bestevennene mine.

8. Hvilke superkrefter skulle du ønske du hadde? 
– Dette er noe jeg føler at jeg har reflektert over før og funnet et bra svar til, men som jeg ikke husker akkurat nå. Kanskje telepatiske evner eller noe slikt. Hadde jo vært digg å kunne teleportere seg selv og andre ting. Da hadde jeg i alle fall sluppet å ta fly

9. Hva tror du blir best med å bli voksen? 
– Så langt lever jeg i nuet som ungdom, men forestiller meg man bekymrer seg litt mindre over småtterier og kanskje mindre over hva andre tenker enn ungdom gjør.. Så det beste blir vel egentlig å kunne se tilbake på hvordan man har utviklet seg som menneske, både mentaliteten, men egentlig med tanke på «karrière» også.

10. Når er du lykkelig? 
– Det er kanskje litt klisje å si, men jeg er lykkelig når jeg er rundt folk jeg er glad i og som betyr mye for meg. Kjenner meg også lykkelig når jeg føler mestringsfølelsen etter å ha klart eller løst noe som er vanskelig.

11. Hva gjør deg trist? 
– Det varierer veldig egentlig, men jeg blir jo litt trist når jeg ikke føler at jeg har lykkes med noe.

12. Hvordan skal kjæresten din være? 
– Godt spørsmål… Jeg må jo åpenbart syntes at han er attraktiv, men sånn personlighetsmessig så må han være forståelsesfull, tålmodig, snill og med god humor.   

13. Pluss og minus med å gå på skole? 
– Pluss med å gå på skole er at man innhenter mye interessant og viktig kunnskap innenfor mange forskjellige temaer samtidig som man får seg gode venner. Minus med skole er alt stresset som følger med som for eksempel rundt eksamener, prøver, innleveringer og lekser. Det er virkelig noe jeg misliker med skolen.

14. Hva engasjerer deg? 
– Samfunnet og politikken i Norge generelt engasjerer meg veldig. Jeg kjenner spesielt at engasjementet øker med en gang noe jeg mener er urettferdig skjer i samfunnet. Fordi da begynner jeg med en gang å tenke «dette burde vi gjøre noe med». Blir selvfølgelig også engasjert når noe bra skjer politisk, fordi da ser man at ting er mulige

15. Hvis du kunne vært noen andre for én dag, hvem ville du vært? 
– Donald Trump. Ikke fordi jeg beundrer eller ser opp til han, fordi det gjør jeg ikke. Men rett og slett fordi det kunne vært interessant å se livet hans fra innsiden.

16. Hvis du ble sittende fast i heisen, hvem, nålevende eller avdød person ville du stått fast sammen med? 
–Kanskje Bjørnar Moxnes fordi han er en skikkelig hyggelig, morsom og politisk dyktig mann. Vi kunne bare snakket om politikk helt til heisen ble fiksa. Det verste er at dette er noe som faktisk kunne skjedd siden heisen til Rødt kontoret noen ganger er litt ustabil haha.

17. Hva ville du gjøre om du fikk være statsminister for én dag? 
–Jeg føler ikke at det i realiteten ville gjort så mye forskjell om jeg var statsminister en dag siden man heldigvis må ha flertallet med seg på stortinget for å innføre nye regler og ordninger. Så jeg ville nok bare vært på møter og uttrykket min mening. 

18. Er ungdommen i dag bortskjemt? 
– Kanskje noen norske ungdommer litt. Fordi vi har liksom fått det aller meste tilrettelagt for seg. Vi har kanskje glemt å verdsette det vi har her og tar det litt for gitt.

19. Hva er det du og foreldrene dine er mest uenige om? 
– Vi er faktisk ganske enige om ganske mange ting så jeg kommer ikke på noe vi er veldig uenige i.

20. Tror du på Gud? 
– Ja det gjør jeg. Jeg er faktisk katolikk og prøver å dra i kirka inniblant.

21. Hva er det beste som har skjedd i livet ditt? 
– En av de beste tingene som har skjedd i livet mitt må vel være at jeg begynte å engasjere meg politisk. Det har medbrakt så utrolig mange gode minner, utfordringer, erfaringer og ikke minst venner.

22. Hva ville du gått i demonstrasjonstog for eller mot?
 - Hva ville jeg ikke gått i demonstrasjonstog for eller mot? Neida, men jeg liker virkelig demonstrasjoner. Det gjør meg glad å se mange folk samle seg for et felles formål. Jeg har allerede vært i demonstrasjonstog mot fraværsgrensa og for klima, men skulle gjerne vært på det toget som nylig var hjemme mot nedleggelsen av sikkerhetssenteret for fiskere.

23. Tror du at du vil bosette deg i Lofoten når du blir voksen
-Ja det har jeg veldig lyst til. Bylivet er et enklere liv, men det er ikke alltid det enkle er det beste. Håper at etter å ha skaffet meg et yrke og forhåpentligvis også en mann at vi kan flytte til Lofoten og bo der livet ut. Er veldig godt og fritt å bo med all naturen rundt seg.

24. Hva savner du i Lofoten? 
- Savner å ha verdens beste vann rett ut fra springen. Her i Spania smaker vannet veldig mye klor.

25. Hvem utfordrer du til å stille opp i UNG-spalten?
- Tobias Gryting

Les mer om:

Ung